«Η ευκαιρία του Σφιντέρσκι!»

Από paok24.com: Το αγωνιστικό αλλά και... κοινωνικό προφίλ του Κάρολ Σφιντέρσκι, παραθέτει πολωνική ιστοσελίδα με αφορμή την παρουσία του επιθετικού του ΠΑΟΚ στην αποστολή της Πολωνίας για το Euro που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: paok24.com
«Η ευκαιρία του Σφιντέρσκι!»

"Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι ένας από τους πέντε επιθετικούς στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα, για το Euro 2021. Ο νεαρός επιθετικός έχει την ευκαιρία να δείξει την καλή του πλευρά στο ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που είναι σίγουρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι παίζει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ. Θα αλλάξει ομάδα μετά το Euro 2021;

Ο Σφιντέρσκι γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1997 στο Rawicz. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Rawia Rawicz. Το 2014, έγινε παίκτης της Jagiellonia Białystok, όπου απέκτησε εμπειρία παίζοντας στο πρωτάθλημα Νέων με την Jagiellonia Białystok ΙΙ, στην τρίτη κατηγορία.

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία στις 23 Αυγούστου 2014, στην ήττα με 3-1 από την Śląsk Wrocław, όταν ήταν κάτω των 18 ετών. Στις 3 Ιουνίου 2015, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Ekstraklasa, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Pogoń Szczecin.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019, υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Η αξία του υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έλαβε την πρώτη κλήση του στην Εθνική Νέων, τον Μάρτιο του 2015. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών στον δεύτερο αγώνα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, στο παιχνίδι με την Ανδόρα, αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 63ο λεπτό. Στο 88ο λεπτό του αγώνα, πέτυχε και γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0.

Είναι 24 ετών και το ύψος του είναι 1.84μ. Από το ντεμπούτο του στην ομάδα, ο Πάουλο Σόουζα του έδωσε την ευκαιρία να παίξει. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για τον νεαρό επιθετικό που θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Euro 2021.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Άντος, ο οποίος γεννήθηκε το 2019. Με τη Martyna, με την οποία έχει σχέση 7 ετών και παντρεύτηκε πριν από δύο 2 χρόνια, ζουν μαζί Ελλάδα όπου και παντρεύτηκαν.

 

Διαβάστε ακόμη...