Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει τρεις προκριματικούς

Από paok24.com: Μετά την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το καλοκαίρι του 2009, ο Δικέφαλος ουδέποτε έχει απουσιάσει από τη διαδικασία των προκριματικών. Άλλοτε για το Europa League, άλλοτε για το Champions League αλλά πάντα με Ευρωπαϊκές συμμετοχές που στην πλειοψηφία τους έφεραν και πρόκριση σε ομίλους.
Πηγή: paok24.com
Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει τρεις προκριματικούς

Το φετινό καλοκαίρι οι ασπρόμαυροι θα δώσουν τη δική τους μάχη για συμμετοχή στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να περάσουν από τρεις προκριματικές φάσεις. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πετύχει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια.

Για την ακρίβεια θα είναι η τέταρτη κι όσον αφορά το κοινό των τριών προηγούμενων ήταν πως ισάριθμες φορές προκρίθηκε σε όμιλο.

Η αρχή έγινε το 2015 όταν με προπονητή τον Ιγκόρ Τούντορ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό του ταξίδι στις 15 Ιουλίου στην έδρα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, όπου ηττήθηκε με 2-1. Το 6-0 του επαναληπτικού τον έστειλε στην επόμενη φάση όπου πέρασε με συνολικό σκορ 2-1 την Σπαρτά Τρνάβα και μετά στη Μπρόντμπι την οποία φιλοδώρησε με 5 τέρματα στην Τούμπα πριν τον διαδικαστικού χαρακτήρα επαναληπτικό (1-1) στη Σουηδία.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του το καλοκαίρι του 2018 έφερε μεγάλες συγκινήσεις. Στην προσπάθεια του Δικεφάλου να γίνει η υπέρβαση με την είσοδο στους ομίλους του Champions League, ήρθε η ιστορική πρόκριση επί της Βασιλείας με διπλές νίκες (2-1, 0-3). Επόμενο εμπόδιο ήταν η Σπαρτάκ Μόσχας.

Ολική ανατροπή σε ένα ημίχρονο με το 0-2 να γίνεται 3-2 και τον Πασχαλάκη να κράτα όρθια την ομάδα αποκρούοντας πέναλτι.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου άντεξαν χωρίς μεγάλη δυσκολία και στη Ρωσία και το 0-0 τους έστειλε στα Play Off της διοργάνωσης απέναντι στη Μπενφίκα. Το 1-1 της Πορτογαλίας έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, που άνοιξε το σκορ και στην Τούμπα. Ωστόσο ένα κακό τέταρτο ήταν αρκετό κι οι Πορτογάλοι ανέτρεψαν το σκορ και πήραν την πρόκριση με τους ασπρόμαυρους να πηγαίνουν στους ομίλους του Europa League.

Η τρίτη φορά αφορά το περσινό καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πιο κοντά από ποτέ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με τον Αμπέλ Φερέιρα στο τιμόνι της ομάδας σ' ένα περίεργο, λόγω της πανδημίας, καλοκαίρι, ο Δικέφαλος έκανε το πρώτο βήμα αποκλείοντας σε νοκ άουτ παιχνίδι τη Μπεσίκτας στην Τούμπα με 3-1. Σειρά είχε η Μπενφίκα των μεταγραφών που κόστισαν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι Πορτογάλοι υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του συνόλου του Φερέιρα και το 2-1 της Τούμπας έστειλε τον ΠΑΟΚ για 3η φορά στα Play Off της διοργάνωσης.

Εκεί βρήκε μπροστά του τη Κρασνοντάρ. Μετά από δυο ισορροπημένα παιχνίδια, που αν ξεχώρισε κάποιος αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ, η ομάδα πλήρωσε και το παραμικρό λάθος της και γνώρισε δυο ήττες με 2-1 και 1-2 κι αποχαιρέτησε το όνειρο του CHL. Ωστόσο εξασφάλισε για ακόμη μια χρονιά την παρουσία της στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε ακόμη...