Τουρσουνίδης: «Τεράστια και δίκαιη η επιτυχία!»

  Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Γιώργος Τουρσουνίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.
Πηγή: inpaok.com:
Τουρσουνίδης: «Τεράστια και δίκαιη η επιτυχία!»

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Δικέφαλος πέτυχε μια τεράστια και δίκαιη επιτυχία, ωστόσο απέδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό του στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Libero»:

Για τα δικά του επαγγελματικά βήματα:

«Επέστρεψα και ανέλαβα την ομάδα της Μεσήμβριας και θα πάω εκεί για να κάνουμε κάτι καλό. Είναι δίπλα και το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και θα υπάρχει και μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, αυτό δεν το έχουμε κρύψει ποτέ. Η ομάδα δεν λειτουργούσε τον τελευταίο 1,5 χρόνο οπότε πιθανότατα θα ξεκινήσουμε από την Β κατηγορία της ΕΠΣΜ».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Η ομάδα μας έκανε περήφανους στον τελικό, ήταν τεράστια και δίκαιη η επιτυχία και η επικράτηση επί του Ολυμπιακού. Αυτό έδειξε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του και την ομάδα. Η βαθμολογική διαφορά ήταν εντελώς πλασματική και αυτό αποδείχθηκε στα Play Off και πολύ περισσότερο στον τελικό».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:

«Πάντα σε έναν τελικό η ομάδα που θα μπει με πάθος και δίψα θα το καταφέρει. Ο ΠΑΟΚ το έδειξε ότι θέλει περισσότερο από το πρώτο λεπτό, τρέξανε μοχθήσαν και παθιαστήκαν τα παιδιά, δώσαν τα πάντα. Η επικράτηση είναι δίκαια, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο και το ζητούσε και το ήθελε περισσότερο από τον Ολυμπιακό».

Για τους διακριθέντες:

«Ήταν μια συνολική προσπάθεια, και ο Πασχαλάκης και ο Κρμέντσικ ήταν καθοριστική αλλά όλη η ομάδα βοήθησε. Αυτό δεν έγινε μόνο στον τελικό, αλλά και στα Play Off. Σαν μονάδες θα είναι κρίμα να αφήσουμε κάποιο παιδί, σε τέτοια επιτυχία όλοι συμβάλλουν. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Σβαμπ, κάνει μεγάλη δουλειά στην ομάδα. Το κερασάκι ήταν ο Ζίβκοβιτς με το τακουνάκι, ακόμα και αν δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν δύο πολύ καλές μεταγραφές, τα παιδιά το δείχνουν κάθε αγωνιστική στο γήπεδο. Ο Αντρίγια είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τεράστιο ταλέντο. Ο ΠΑΟΚ έχει γενικά πολύ καλό υλικό και φέτος αδίκησε πολύ τον εαυτό του, μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα. Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα πρέπει να κλείσει αυτή η σελίδα, να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για να φτάσει η ομάδα ακόμα πιο ψηλά του χρόνου, με την κατάκτηση των πρωταθλημάτων αλλά και την έξοδο στο Champions League».

Για τον Αντρέ Βιεϊρίνια:

«Πραγματικά για αυτό το παιδί τα συγχαρητήρια είναι λίγα. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήταν κρίμα αυτό που έγινε το καλοκαίρι με τον Αντρέ. Το παιδί απέδειξε πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι».

Για το ποιοι ήταν οι δύο MVP:

«Νομίζω ότι οι δύο ήταν ο Πασχαλάκης που ήταν εκεί στις στιγμές που τον χρειαστήκαμε και ο Κρμέντσικ και με το γκολ που έβαλε. Με το που μπήκε άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Ήταν και ο Βιεϊρίνια με την καθοδήγηση μέσα στην ομάδα και όλα όσα έδωσε. Όπως ξαναείπα, όλα τα παιδία ήταν σε καλή μέρα και δώσαν το 100%».

Για τη μάχη των πάγκο:

«100% τον Γκαρσία. Δεν θέλω να αδικήσω τον Μάρτινς σαν προπονητή αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γκαρσία έδειξε πανέτοιμος και το διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι .Ο Γκαρσία ήταν ο νικητής στη μάχη των πάγκων».

Για τα αποδυτήρια και τον ρόλο που παίζουν:

«Τα αποδυτήρια έιναι το Α Ω για να έχεις μια καλή ομάδα. Αν τα αποδυτήρια μέσα δεν είναι καλά, και τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, τον καλύτερο προπονητή, αν δεν υπάρχει το καλό κλίμα η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Μπορεί ο παίκτης να βλέπει ότι αδικείται από τον προπονητή, να υπάρχουν κόντρες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα αποδυτήριά. Όταν ο ποδοσφαιριστής καταλάβει ότι ο προπονητής είναι δίκαιος και υπάρχει αμφίδρομος σεβασμός θα έχεις καλά αποδυτήρια. Παρεξηγήσεις πάντα θα υπάρχουν άλλα αν το κλίμα είναι καλό τα ξεπερνάς όλα. Όταν ο προπονητής σε σέβεται, εσύ πρέπει να τον σεβαστείς ακόμα περισσότερο. Ο Γκαρσία το τελευταίο διάστημα έδειξε έναν ΠΑΟΚ πολύ διαφορετικό, οι ποδοσφαιριστές ένα καλύτερο πρόσωπο».

Για την συζήτηση του Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ:

«Αρχικά από χθες το μεσημέρι που άκουσα και εγώ για την ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή σκέφτηκα ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να υπάρχει πάντα ανακατωσούρα. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για αλλαγή προπονητή. Ότι και να αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί επηρεάζει πολύ την ομάδα και τον κόσμο. Είναι κακό να επικρατεί ένα τέτοιο κλίμα, οπότε όποια απόφαση και να πάρουν να γίνει γρήγορα και να το πουν στον κόσμο, για να έχει και αυτός μια καθαρή εικόνα για το πως θα πορευτούμε την επόμενη χρονιά».

Για το αν όσα έκαναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ σε Τούμπα και Αθήνα έδωσαν έξτρα κίνητρο στην ομάδα:

«Νομίζω ότι τους επηρέασαν θετικά. Δεν είναι ότι πήγαν στην προπόνηση ή στην Αθήνα. Ότι και να πω για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την τρέλα. Αυτό που κάναν πηγαίνοντας στην Αθήνα, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό. Το Κύπελλο άξιζε να πάει στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι ξένοι όταν έρχονταν στην ομάδα, μόλις έβλεπαν την γινόταν με τον κόσμο δενόντουσαν, έπρεπε να ήταν πολύ ψυχρός για να μην δεθείς. Για αυτό νομίζω ότι τους επηρεάσει θετικά πριν τον τελικό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας».

Για το αν του χρόνου περιμένει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω πως θα κινηθούν Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Και οι δύο προπονητές που πήραν είναι καλοί, αλλά η διαφορά δυναμικότητας που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός από αυτές τις ομάδες είναι τεράστια. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, με την συνολική της συμπεριφορά και νομίζω ότι αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις θα είναι μια ανάσα από το να μεγαλουργήσει ξανά. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να εκπληρώσει το όνειρο της εισόδου στο Champions League».

Διαβάστε ακόμη...