Φάκελος Εσίτι: Έπαιξε, άρεσε στην Τουρκία και... περιμένει στο ακουστικό

Απο sdna.gr: Ο Άντερσον Εσίτι ολοκλήρωσε τον εξάμηνο δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ στην τουρκική Γκεζτεπέ και πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, εξετάζοντας τις επόμενες ημέρες την εξέλιξη της καριέρας του από δω και στο εξής.
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος Εσίτι: Έπαιξε, άρεσε στην Τουρκία και... περιμένει στο ακουστικό

Στα τέλη του Ιανουαρίου, ο Εσίτι μετακινήθηκε στην τουρκική Γκεζτεπέ για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μιας και δεν χωρούσε στα πλάνα του Πάμπλο Γκαρσία για το δεύτερο μισό της σεζόν του ΠΑΟΚ.

Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ είχε την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του σε μια νέα αγορά και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ουνάλ Καραμάν. Σταθερά στη θέση του αμυντικού χαφ, ο Εσίτι αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια ως βασικός (όσα δηλαδή και στον ΠΑΟΚ μέχρι τον Γενάρη) και σε συνολικά 20, βοηθώντας την Γκεζτεπέ να τερματίσει με ασφάλεια στην 10η θέση της τουρκικής Super League.

Μάλιστα, σκόραρε ένα γκολ - το πρώτο της καριέρας του - στην εκτός έδρας νίκη με 2-3 στην έδρα της Αντάλιασπορ, ενώ δέχτηκε μόλις δύο κίτρινες κάρτες, κάνοντας γενικότερα μια καθαρή από πειθαρχικής άποψης σεζόν.

Οι εμφανίσεις του, μάλιστα, άφησαν ικανοποιημένο τον Καραμάν, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στους δύο ξένους δανεικούς των οποίων την απόκτηση εισηγήθηκε, όταν παρέδωσε στην διοίκηση την αξιολόγηση των ξένων ποδοσφαιριστών του ρόστερ (στην Τουρκία υπάρχει περιορισμός στις θέσεις ξένων).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή του αξία μειώθηκε κατά 800 περίπου χιλιάδες ευρώ (κυμαίνεται στα 2 εκατομμύρια αυτήν την περίοδο), όλα φαίνεται πως θα κριθούν από τις οικονομικές δυνάμεις της Γκετζεπέ, μιας και το συμβόλαιο αλλά και η αξία του Νιγηριανού μέσου είναι ιδιαίτερα «αλμυρές» για τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Φυσικά, η τελική απόφαση αφορά και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν αν θα τον συμπεριλάβουν στα σχέδια της νέας σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...