Λυκογιάννης : “Κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα φέτος”

Από thessports.gr: Θετικό πρόσημο στη φετινή σεζόν έβαλε ο Άρης Λυκογιάννης στις ραδιοφωνικές δηλώσεις που έκανε σε σταθμό της Αθήνας.
Πηγή: thessports.gr
Λυκογιάννης : “Κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα φέτος”

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην τεράστια οικονομική ανάσα που πήραν οι Θεσσαλονικείς με την βοήθεια των οπαδών τους και τόνισε ότι αν προχωρήσει σωστά η εξυγίανση του συλλόγου, γιατί όχι και να κατακτήσει μελλοντικά το Κύπελλο Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το αν μπορεί να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ: «Αν είμαστε ρεαλιστές, αυτή η διοργάνωση που μπορεί να σε οδηγήσει κοντά σε έναν τίτλο, είναι ο θεσμός του Κυπέλλου. Στο μέλλον δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να συμβεί. Θα δούμε πως θα πάει και η διαδικασία της εξυγίανσης και κατά πόσο θα μπορέσει ο σύλλογος οργανωτικά να μπει σε ένα καλό οργανωτικό πλάνο».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Είχαμε μια καλή χρόνια το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα βρήκε τους ρόλους της. Τα παιδιά είχαν εξαιρετικούς χαρακτήρες και δίψαγαν για προκλήσεις. Κάναμε βήματα προόδου. Αν είχαμε περισσότερη τύχη, θα πηγαίναμε σίγουρα καλύτερα, αλλά η σεζόν έχει θετικό πρόσημο».

Για το γεγονός ότι δεν «έχτισε» αυτός τον φετινό ΠΑΟΚ: «Πιο πολύ προσαρμόστηκα εγώ και σταδιακά έβαζα καινούργια στοιχεία. Είναι λάθος να πας σε μια ομάδα και να προσπαθήσεις να τα αλλάξεις όλα. Αυτό λειτούργησε καλά, στο να συνεργαστώ με τους αθλητές μου».

Για την επόμενη χρονιά: «Έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα φέτος με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, εξοφλήθηκαν οφειλές που έφταναν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει με τα οικονομικά δεδομένα, με το αν θα υπάρξουν διαρκείας και γενικά έξτρα έσοδα. Πρέπει να αποφασιστεί αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Ευρώπη ή όχι. Αυτό θα γίνει με απόφαση της διοίκησης, μόνο αν η ομάδα μπορεί να το υποστηρίξει, για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος».

Για τα playoffs της Basket League: «Είναι ανταγωνιστικοί οι ημιτελικοί. Ο Προμηθέας έχει το 2-0 αλλά το Λαύριο δείχνει να είναι κοντά όσον αφορά την απόδοση. Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής παίζει μέτρια, ενώ η ΑΕΚ πιέζει όσο το δυνατόν περισσότερο και τον δυσκολεύει. Στο πνευματικό κομμάτι, οι «πράσινοι» είναι χαλαροί, αλλά φυσικά είναι το φαβορί και έχει μεγάλους παίκτες. Αν όμως υποτιμήσει την ΑΕΚ που έχει παιδιά με παραστάσεις, μπορεί να την πατήσει. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, αν και κάποιες φορές υπάρχουν άλλοι παράγοντες που κρίνουν αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη...