Ο ΠΑΟΚ ξέρει ποιον έχει αντίπαλο στον τελικό!

Από sdna.gr: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η ώρα να κοντραριστούν για τελευταία φορά στην διάρκεια της φετινής περιόδου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, έφτασε. Το τελευταίο παιχνίδι με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ ξέρει ποιον έχει αντίπαλο στον τελικό!

Θα χαρακτήριζα το παιχνίδι μεγάλη γιορτή αλλά, θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να γράφω για γιορτές με δεδομένη την απουσία φιλάθλων. Γιορτή είναι ένα παιχνίδι όταν το απολαμβάνουν εκατομμύρια φίλαθλοι από τις τηλεοράσεις τους και αρκετές χιλιάδες στις εξέδρες.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχουμε την ικανότητα να διοργανώσουμε τελικό με κόσμο. Κι αν φέτος ή πέρσι μας ταλαιπωρεί η πανδημία, θυμίζω ότι χωρίς φιλάθλους διεξήχθη και ο τελικός του 2019 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τότε που δεν είχαμε πανδημία...

Ακόμα κι έτσι, ακόμα και χωρίς φιλάθλους δηλαδή, ο τελικός του Κυπέλλου, παραμένει ένα μεγάλο γεγονός. Προσωπικά το βλέπω ως μια μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει ο ΠΑΟΚ ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή του. Μια ευκαιρία να πάρει μια ακόμα ρεβάνς για όσους τίτλους του στέρησε στο παρελθόν το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προς ώρας, υπάρχει απόλυτη ηρεμία στα δυο στρατόπεδα. Καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. Χαμηλοί τόνοι από τους δυο αντιπάλους ενόψει του Σαββάτου. Με εντυπωσιάζει το γεγονός σε σχέση με την φιλοσοφία που διέπει τον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Προφανώς δεν αισθάνονται και τόσο άνετα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στον τελικό. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτή η ησυχία, εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν έχουμε αντιληφθεί. Θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ώρες – μέρες. Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα είναι καλό, γεγονός που ενισχύει την ελπίδα για την διεξαγωγή ενός ήρεμου αγώνα που θα αναδείξει νικητή την καλύτερη και φυσικά την πιο τυχερή ομάδα. Το τονίζω καθώς η τύχη πάντα παίζει ρόλο σε παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου.

Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά δεν ανεβάζει τόνους. Δεν είναι ο οργανισμός που θα προκαλέσει. Προετοιμάζεται με ηρεμία και την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει άλλο κρούσμα κορονοϊού, που θα προκαλέσει αναστάτωση στα πλάνα του Πάμπλο Γκαρσία.

Οι αστάθμητοι παράγοντες όπως τα θύματα της πανδημίας, μπορεί να διαλύσει τα πλάνα κάθε προπονητή. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί στον ΠΑΟΚ.

Μεγάλες αλλαγές στο σχήμα και στην επιλογή των προσώπων, δεν περιμένουμε. Θα δούμε τον ΠΑΟΚ όπως τον είδαμε στα περισσότερα παιχνίδια των play off. Με τριάδα στην άμυνα, ενισχυμένη την μεσαία γραμμή και ταχύτητα στην επίθεση. Θεωρώ πως η σοβαρότητα, η συγκέντρωση, η πειθαρχία και το πάθος που διέκρινε τους παίκτες του το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα είναι στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν την απόδοση των παικτών του το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Αλλωστε τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι παίκτες, γνωρίζουν καλά την σημασία της κατάκτησης αυτού του Κυπέλλου. Ξέρουν ποια ομάδα έχουν απέναντι τους και έχουν νιώσει στο πετσί τους τις ερυθρόλευκες συμπεριφορές – τακτικές. Δεν μπορούν να ξεχάσουν...

Σαφώς υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον Δικέφαλο και σηκώνουν συζήτηση αλλά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, προτεραιότητα αποτελεί το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ευκαιρία να κλείσει η χρονιά με ιδανικό τρόπο. Όπως ξεκίνησε δηλαδή, με νίκες επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα.

Κλείνοντας θα κάνω μια αναφορά στο μπάσκετ. Δεν θέλω να διαβάσω ξανά υποκριτικά άρθρα για το μειωμένο ενδιαφέρον των φιλάθλων σε σχέση με το άθλημα. Βουλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο και φροντίζουν γι αυτό οι άνθρωποι που θεωρητικά θα έπρεπε να βοηθούν στην ανάπτυξη του. Οι παράγοντες, οι διαιτητές και οι προστάτες των διαιτητών. Ο χώρος χρειάζεται κάθαρση από την κορυφή μέχρι τον πάτο. Γιατί το μπάσκετ έπιασε πάτο.

ΥΓ Ο Φωτιάς δεν έχει θέση στους πίνακες της Super League τη νέα περίοδο μετά τα όσα έκανε στο παιχνίδι του Ιωνικού. Καθαρά και ξάστερα. Δεν καθόρισε με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα ενός αγώνα, καθόρισε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Αν είχε αξιοπρέπεια θα είχε ήδη φύγει μόνος του από το χώρο της διαιτησίας. Αν είχε...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...