Η τελευταία ήττα από τον Πανιώνιο στην Τούμπα! (1968)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 19/5/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η τελευταία ήττα από τον Πανιώνιο στην Τούμπα! (1968)

Ο Δικέφαλος με τον Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.185 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1, με γκολ που σημείωσε στο 57' ο Δέδες.

Αυτή ήταν η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο στην Τούμπα, από καθιερώσεως της Α' Εθνικής...

Ο κόσμος που ανηφόρισε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα, είχε έναν ΠΑΟΚ νωθρό με βασικούς παίκτες να έχουν πολύ κακή απόδοση (Τάτσης, Παπαδόπουλος, Λάζος) και όπως ήταν αναμενόμενο η ήττα έφερε εντονότατες αποδοκιμασίες, όταν ο διαιτητής Λυμπέρης σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα Σαραλιώτη, ο οποίος αν και αναπληρωματικός του Κουρκουβέλα, βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και όποτε χρειάστηκε, σταμάτησε τις προσπάθειες των επιθετικών μας.

Στο 7' ο Γιακουμής αντί να δώσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Αφεντουλίδη προτίμησε να πασάρει στον Παπαδόπουλο που πιεζόταν και έτσι χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία μας στο ματς!

Τρία λεπτά αργότερα (10') ο Σαραλιώτης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Γιακουμή.

Στο 32' ο Αφεντουλίδης μπήκε μόνος στην περιοχή του Πανιωνίου, βιάστηκε όμως να τελειώσει τη φάση χάνοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία!

Στο 57' ο Κυριαζής σέντραρε, ο Τάτσης απέτυχε να απομακρύνει μια φαινομενικά εύκολη μπαλιά και ο Δέδες με σουτ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!

Οι τελευταίες καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο ματς, ήταν μια προσπάθεια του Αφεντουλίδη στο 76' και μια βολίδα του Ονούφριου Χαραλαμπίδη στο 85' την οποία σταμάτησε δύσκολα ο Σαραλιώτης

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μουρατίδης, Γιακουμής και από τον Πανιώνιο οι Σαραλιώτης, Σκρέκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Μακρής, Κατσικάρης, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Παπαδόπουλος, Λάζος, Αφεντουλίδης.

Πανιώνιος: Σαραλιώτης, Καραγιαννόπουλος, Καζαντζίδης, Νέγρης, Σκρέκης, Κυριαζής, Χάιτας, Καπαματζιάν, Αθανασούλας, Δέδες, Ιντζόγλου.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).

* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον βάζελο, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968.

Διαβάστε ακόμη...