Αντίο με δείπνο (Ραιδεστός) και οι πρώτες (πολύ αχνές) πινελιές για το μέλλον

Απο basketplus.gr: Aρκετοί νεοφερμένοι φέτος στον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να γράψουν ένα μικρό βιβλίο για τις εμπειρίες τους στα ασπρόμαυρα.
Πηγή: basketplus.gr
Αντίο με δείπνο (Ραιδεστός) και οι πρώτες (πολύ αχνές) πινελιές για το μέλλον

Φυσικά τεράστιο κεφάλαιο θα αποτελούσε ο Κορομηλάς, το λάθος και η συγγνώμη του. Ίσως μικρότερο οι χαλαρές απόψεις του Αγγέλου, ίσως ακόμα μικρότερο το μένος του Γιανίκ Μορέιρα που και στα τρία ματς έλεγε διάφορα "γλυκά" λογάκια στο πάγκο του ΠΑΟΚ. Στο 3ο χειροκροτούσε επιδεικτικά. Πληρωμένος μέχρι κεραίας ο Ανγκολέζος που έγινε και θύμα αισχρής ρατσιστικής επίθεσης στο διαδίκτυο...

Η σεζόν τελείωσε, όπως τελείωσε, ο ΠΑΟΚ θα παρακολουθεί τα υπόλοιπα πλέι οφ, αποφασίζοντας (Χατζόπουλος, Τριλυράκης) για... μη ένσταση. Οι υπόλοιποι είχαν άλλη άποψη, ειδικά ο Σταυρόπουλος, αλλά για δύο τρεις σοβαρούς, όπως τους σκέφτηκε ο Χατζόπουλος, λόγους, ένσταση δεν έγινε. Το ότι το πρωτάθλημα θα καθυστερήσει και θα επηρεαστεί η προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό (ας το σκεφτόταν ο Κορομηλάς αυτό), για το ότι αν κέρδιζε-που θα κέρδιζε στο αθλητικό δικαστή-ο ΠΑΟΚ, τα έξοδα θα κυμαίνονταν (ανάλογα αν επικρατούσε η όχι της ΑΕΚ) από 40 ως 75 χιλιάδες ευρώ, αλλά και για το ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτούσε παρατσούκλι που είχε αποκτήσει πριν μερικά χρόνια άλλη ομάδα με φάμπρικα ενστάσεων. Κυρίως όμως για το μπάχαλο που θα επικρατούσε σε ένα ήδη δοκιμαζόμενο πρωτάθλημα...

Ωστόσο οι 10.000 μέτοχοι θα απαιτούσαν μια πιο σκληρή αντίδραση, που να απηχεί στο θυμικό τους. Μια καταιγιστική ανακοίνωση για Κορομηλά και ουχί ευχαριστίες και ένα αστεράκι στο τέλος. Anyway... η ΚΑΕ κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσει πώς και τι σκέφτηκε.

Η ουσία είναι ότι μετά το σημερινό δείπνο όλης της ομάδας σε εστιατόριο φίλου του ΠΑΟΚ στην Ραιδεστό η ομάδα σκορπίζει. Ο Λυκογιάννης φεύγει για Αθήνα τη Τετάρτη και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι Αμερικανοί, ενώ στα σπίτια τους στην πρωτεύουσα θα βρεθούν και οι Κακλαμανάκης, Καμπερίδης, Παπαντωνίου. Ακόμα και ο άτυχος Τσαλμπούρης (γερό διάστρεμμα) θα αφήσει την Θεσσαλονίκη σύντομα. Οι παραμένοντες έχουν 15ήμερη άδεια, πριν αρχίσει για ορισμένους ένα καμπ συντήρησης και τσεκαρίσματος.

Όσο για το μέλλον; Συμβόλαιο ο Λυκογιάννης, συμβόλαια και οι Καμπερίδης, Ρούμογλου, υπό συζήτηση αυτό του Λονγκ, αφού ακόμα εκκρεμεί το θέμα του διαβατηρίου του.

Σε κάθε περίπτωση το πως θα κινηθεί στο recruiting ο Λυκογιάννης θα εξαρτηθεί από το αν η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη. "Θα κάνω δύο ομάδες για την ώρα στα χαρτιά. Αν παίξει ο ΠΑΟΚ στο ΒCL η δυνατότητα του να προσελκύσει καλούς παίκτες με πιο καλές τιμές γίνεται τεράστια. Διαφορετικά το μπάτζετ θα μείνει ίδιο με φέτος και έτσι θα ήταν ιδανικό να μείνει το μεγαλύτερο ποσοστό από το φετινό ρόστερ. Να επενδύσουμε δηλαδή στο δέσιμο και όχι στην βελτίωση" σημείωσε στο Basketplus.gr ο κόουτς του ΠΑΟΚ που αυτές τις ημέρες θα έχει επαφές για Έλληνες παίκτες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Ξανθόπουλος, Μουράτος και Σαλούστρος θα είναι κάποιοι εξ αυτών. Μάλιστα σκέφτεται να ενημερωθεί-για παν ενδεχόμενο-και για την εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση Χουγκάζ, θεωρώντας ότι ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ θα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το νεαρό να εξελιχθεί με καλό χρόνο συμμετοχής. Δεν θα είναι έκπληξη αργότερα να "δει" και τον Γερομιχαλό. Προετοιμασία, όπως τονίστηκε, σε δύο επίπεδα. Ευρωπαϊκό και καθαρά Ελληνικό...

Ο Λυκογιάννης πάντως έχει αρκετό χρόνο για να "κεντήσει" το νέο ΠΑΟΚ. Θα αρχίσει να το κάνει επιθετικά και όχι επί χάρτου, μόλις ο Χατζόπουλος θα είναι έτοιμος να μετρήσει τα "κουκιά" και αν τελικά του φτάνουν για το deal με Πατρίκ Κομνηνό για τους ομίλους του ΒCL. Όπως άλλωστε ήταν και το περιεχόμενο των επαφών τους.

Τέλος είναι δεδομένο ότι θα γίνει διερευνητική πρόταση ανανέωσης στον Μαργαρίτη, με στόχο να αποτελέσει πάλι τον αρχηγό, τον ηγέτη των αποδυτηρίων σε ένα όμως διαφορετικό αγωνιστικό πλαίσιο. Το ίδιο για Λοβ, Γκρίφιν, Κακλαμανάκη (αρέσει στα νότια...). Για την ώρα (εκτός αν αλλάξει κάτι στην συνέχεια, πράγμα που δεν θα είναι απίθανο) δεν δείχνουν να είναι στο κάδρο Κονατέ, Τέρνερ, Μπιτς, Παπαντωνίου, ενώ υπό προϋποθέσεις (αυστηρές) θα τεθεί και θέμα Τσαλμπούρη.

*Ο Κορομηλάς έψαχνε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τους υπευθύνους της ομάδας για να ζητήσει συγγνώμη, ενώ αντίθετα Πουρσανίδης, Τζιοπάνος, οι άφωνοι της παρέας, αποχωρούσαν με σκυφτά κεφάλια, χωρίς να χαιρετήσουν κανέναν.

Διαβάστε ακόμη...