Οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά

Απο paok24.com: Ποιοι παίκτες των ασπρόμαυρων ξεχώρισαν σε κάθε κατηγορία
Πηγή: paok24.com
Οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά

Η χρονιά στη Super League ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στη δεύτερη θέση αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό μεν αλλά με πολύ βελτιωμένη εικόνα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Πρώτος σκόρερ για τους ασπρόμαυρους αναδείχθηκε ο Κάρολ Σφιντέρσκι που σκόραρε 11 φορές σε συνολικά 35 παιχνίδια με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ν' ακολουθεί με 10 τέρματα σε 33 εμφανίσεις.

Ωστόσο θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Σέρβος είχε καταλυτική παρουσία στα Play off παίρνοντας τον ΠΑΟΚ από το χέρι σε πολλά σημεία. Ο Ζίβκοβιτς μάλιστα ήταν κι ο πιο εύστοχος παίκτης του ΠΑΟΚ έχοντας ένα τέρμα ανά 2,2 τελικές προσπάθειες στις οκτώ από τις δέκα συνολικά αναμετρήσεις του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν πρώτος και σε δημιουργία καθώς τελείωσε τη σεζόν έχοντας μοιράσει 6 ασίστ βλέποντας πίσω τους τους, Σβααμο, Τζόλη να έχουν από 5 αντίστοιχα. Παρά το γεγονός πως στα Play off πρώτος σε εύστοχες μεταβιβάσεις ήταν ο Ντάγκλας Αουγκούστο, που είχε πολύ καλή παρουσία μετά την ενεργοποίηση του, ο Στέφαν Σβααμπ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους Ομάρ Ελ Καντουρί κι Αντελίνο να έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους και να καταλαμβάνουν τη 2η και 3η θέση.

Όσον αφορά την κατηγορία κλεψίματα υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός. Πρώτος στα Play off είναι πάλι ο Βραζιλιάνος αλλά στη συνολική στατιστική της χρονιάς παραμένει μπροστάρης ο Σβααμπ με τον Αυστριακό να μετρά συνολικά 80 κλεψίματα. Πολύ κοντά του είναι οι Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Βιεϊρίνια καθώς κι ο Ίνγκασον.

Ο Ισλανδός είναι πολύ ψηλά στη λίστα των συμμετοχών αποτελώντας βασικό πυλώνα του παιχνιδιού του Δικεφάλου και θα ήταν πρώτος αν δεν είχε τα θέματα ξεκούρασης και τελικά τoν τραυματισμό του στα Play Off. Πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έχει αγωνιστεί για κάτι παραπάνω από 2.600 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή χρονιά. Από κοντά ακολουθεί κι ο Στέφαν Σβααμπ για τον οποίο όμως έγινε εκτεταμένη προσπάθεια προφύλαξης στο τελικό στάδιο της χρονιάς ενόψει και του προβλήματος της ομάδας στο κέντρο αλλά και του μεγάλου τελικού.

Στο στατιστικό των κερδισμένων φάουλ υπάρχει μια σχετική έκπληξη καθώς πρώτος είναι ο Αμρ Ουάρντα, που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο από το δανεισμό. Πίσω του βρίσκεται ο Χρήστος Τζόλης με τον νεαρό μέχρι τον Μάρτιο ν' αποτελεί καταλυτική παράμετρο στον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου. Αρκετά φάουλ κέρδισε κι ο Κάρολ Σφιντέρσι που ακολουθεί των δύο μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ.

Τέλος υπάρχει κι η κατηγορία με τους παίκτες που υπέπεσαν στα περισσότερα λάθη. Ο Χρήστος Τζόλης ήταν πρώτος σε λάθη αναλογικά με το χρόνο που αγωνίστηκε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ν' ακολουθεί. Όπως είναι λογικό τη λίστα συμπληρώνει ο Σβααμπ, λόγω των πολλών επαφών με τη μπάλα κάτι που επιβάλει κι η θέση που αγωνίζεται. Παραδόξως ψηλά βρίσκεται κι ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Διαβάστε ακόμη...