Μια ροκ... πινελιά πριν τον τελικό!

Από sdna.gr:Στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει τη... ροκ πινελιά που έλειπε από το ρεπερτόριο του. Και όλα αυτά με το βλέμμα στραμμένο στον τελικό Κυπέλλου!
Πηγή: sdna.gr
Μια ροκ... πινελιά πριν τον τελικό!

Ξεκινώντας από τα αγωνιστικά, ο Αστέρας Τρίπολης «έσπασε» το αήττητο της Τούμπας σε εγχώριες διοργανώσεις. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως χρειάστηκε να περάσουν 1590... μέρες για να χάσει ο ΠΑΟΚ από ομάδα της περιφέρειας στο σπίτι του. Ο Δικέφαλος κινήθηκε στη λογική του rotation στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της σεζόν, έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό του να κάνει διαχείριση ποδοσφαιριστών που προορίζονται για βασικοί στον τελικό. Κάτι που φαντάζει λογικό δεδομένου πως στην παρούσα φάση αρκετοί είναι επιβαρυμένοι και το μομέντουμ της σεζόν επιβάλλει συντήρηση δυνάμεων.

Και η επιλογή της «ξεκούρασης» βασικών... ανάγκασε τον Πάμπλο Γκαρσία στην επιστράτευση νεαρών ποδοσφαιριστών. Για την ακρίβεια εφτά συνολικά παικτών κάτω των 23, που πιθανότατα έχουν συναντηθεί μόνο σε οικογενειακό «διπλό» και ως εκ τούτου δεν είχαν ομοιογένεια μέσα στο γήπεδο. Λίγα πράγματα επί της ουσίας από τον ΠΑΟΚ σε δημιουργία και φάσεις και μια ήττα που κρίθηκε από ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Με μια σημαντική υποσημείωση: Αυτά τα παιχνίδια δεδομένης της εξέλιξης που έχει συνήθως η σεζόν αλλά και της πίεσης εντός του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποτελούν «μοναδικές» ευκαιρίες για τους παίκτες που δεν έχουν τον επιθυμητό χρόνο και περιμένουν τη στιγμή τους. Σαφέστατα, υπάρχουν παράμετροι που λειτουργούν ως άλλοθι αλλά στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει η πολυτέλεια της επιμονής και υπομονής όταν ολόκληρος ο οργανισμός ζει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν...

Απαιτήσεις -ακόμη και στα πιο αδιάφορα ματς- υπάρχουν και από τους διαιτητές. Και μπορεί ο επίσημος ΠΑΟΚ να μην ασχολήθηκε στο ελάχιστο με τη διαιτησία Φωτιά και Τζοβάρα, τόσο την προηγούμενη αγωνιστική όσο και στην τελευταία, ωστόσο, αμφότεροι δεν κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι! Και δεν είναι πως έκριναν την έκβαση του ματς με τα σφυρίγματά τους, ωστόσο, ο ρόλος ενός ρέφερι θα πρέπει να θεωρείται πετυχημένος όταν μπορεί να διεκπεραιώνει παιχνίδια και να απορροφά με ηρεμία την όποια ένταση μπορεί να προκληθεί... Και όχι να αποτελεί ο ίδιος πηγή έντασης και εκνευρισμού! Δεν είναι τυχαίο πως στα δύο τελευταία παιχνίδια που δεν διακυβευόταν το παραμικρό, οι Έλληνες ρέφερι «κατάφεραν» να θέσουν εκ νέου συζήτηση για ξένους. Στα πιο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια της σεζόν! Κατόρθωμα...

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!

Και αυτό ακριβώς τόνισε και ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του: «Για τον τελικό αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ένα πραγματικά καλός διαιτητής, γιατί είναι ένας τελικός. Από εκεί και πέρα πραγματικά ας κερδίσει ο καλύτερος». Απλό, λιτό και απόλυτα σαφές. Ναι, ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε εκνευρισμό και για τη διαιτησία σε μια συναισθηματικά «φορτισμένη» ημέρα για εκείνον. Δεν μπήκε μόνο η διαιτησία εντός πλάνου αλλά ήταν μια γενικότερη ροκ πινελιά από τον «εκρηκτικό» Ουρουγουανό.

Το τί ακριβώς εννοούσε, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Αποκλειστικά. Και στην παρούσα φάση δεν βοηθά καμία εικασία για το τί ή ποιον εννοούσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έξι μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Ο ΠΑΟΚ μπορεί να «εγκλωβιστεί» με χαρακτηριστική ευκολία στην εσωστρέφειά του και αυτό φαντάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο στην παρούσα φάση. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουν άπαντες είναι η μετέπειτα δήλωσή του στο PAOK TV: «Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν θα τα μεταφέρω στους ιδιοκτήτες του συλλόγου την κατάλληλη στιγμή...».

Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη, με λόγο και κρίση επί του ποδοσφαιρικού τμήματος, και έχει αποδείξει πως η πόρτα του γραφείου του (σ.σ. skype στην προκειμένη) είναι ανοιχτή για όλη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Συνεπώς, όλα εν καιρώ και με καθαρό μυαλό...

Και για όσους αναρωτιούνται για το τί αντίκτυπο μπορεί να είχε η δήλωση Γκαρσία στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, αρκεί να υπογραμμίσουμε πως πρόκειται για επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τι διακυβεύεται στο ΟΑΚΑ στις 22/5, ποιον έχουν απέναντί τους και το τι μπορεί να σημαίνει ένα τρόπαιο για τη φετινή σεζόν!

Διαβάστε ακόμη...