Τελείωσε άδοξα μεν, επιτυχημένα δε

Από paok24.com:Η χρονιά του μπασκετικού ΠΑΟΚ έλαβε άδοξο τέλος χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Εκτός από άδοξο είναι κι άδικο καθώς παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες και προπονητή που πάλεψαν μέσα κι έξω από το παρκέ με τους αντιπάλους τους η προσπάθεια τους υποτιμήθηκε από άλλους παράγοντες της αναμέτρησης.
Πηγή: paok24.com
Τελείωσε άδοξα μεν, επιτυχημένα δε

Οι διαιτητές του χθεσινού παιχνιδιού ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές και συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να μπει πρόωρο τέλος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Η χρόνια ωστόσο κρίνεται επιτυχημένη. Θα πει κανείς πως δεν είναι επιτυχία η 5η θέση για ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους. Το πως τελείωσε η περσινή σεζόν, το πως ξεκίνησε η φετινή καθώς και το γεγονός πως ο βασικός στόχος της ομάδας βρισκόταν εκτός παρκέ. Κι ήταν να μπουν οι βάσεις της οικονομικής εξυγίανσης. Η ΑΜΚ πέρα από το οικονομικό όφελος που απέφερε και τα χρήματα στα ταμεία του ΠΑΟΚ απέδειξε πως ο λαός του Δικεφάλου είναι ξανά δίπλα στο μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχε φύγει αλλά η φετινή εικόνα κατάφερε να του δώσει ξανά όραμα. Σκεφτείτε τη φετινή χρονιά να ήταν ανοιχτά τα γήπεδα. Τι δυναμική θα είχαν οι ασπρόμαυροι έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους. Πλέον όμως είναι σίγουρο πως όταν με το καλό ανοίξουν θα ζήσουμε ωραίες στιγμές. Στο αγωνιστικό σκέλος η αλλαγή προπονητή με ρεκόρ 1-4 έφερε το "σοκ" που χρειαζόταν και στη συνέχεια τις νίκες μέσα από τις οποίες χτίστηκε ο χαρακτήρας.

Κακά τα ψέματα ο Αριστείδης Λυκογιάννης πήρε το 110% από το ρόστερ του και το 12-5 που έτρεξε ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του είναι μάρτυρας. Ο Δικέφαλος απέβαλλε και το θέμα που είχε με τα παιχνίδια μακριά από την έδρα του κι όλα έγιναν πιο εύκολα. Οι παίκτες είχαν αυτοπεποίθηση κι υπήρχε η πολυτέλεια για διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Παίκτες όπως ο Μπιτς, που αρχικά δεν είχε δείξει όσα μπορούσε μεταμορφώθηκαν σε παράγοντες που έκριναν με τις ενέργειες τους παιχνίδια. Άλλοι όπως ο Γκρίφιν ξεκλειδώθηκαν κι έγιναν ηγέτες σε καθοριστικά σημεία.

Πλέον η ομάδα καλείται να χτίσει πάνω σε όσα θετικά αποκόμισε από τη φετινή πορεία της. Δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτό το σύνολο παικτών, προπονητών, staff και παραγόντων. Μόνο υπερηφάνεια. Οι βάσεις έχουν μπει, οι προθέσεις όσων ασχολούνται είναι σοβαρές και με πλάνο κι η φετινή εικόνα είναι μόνο η αρχή.

«Ο στόχος μας ως διοίκηση είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ελκυστική σε επενδυτές», ήταν τα λόγια του Θανάση Χατζόπουλου χθες, που αποδεικνύει πως στόχος δεν είναι οι πρόσκαιρες επιτυχίες αλλά η εκ νέου καθιέρωση του ΠΑΟΚ στο μπασκετικό στερέωμα.

Διαβάστε ακόμη...