Έφτασε στην πηγή, δεν ήπιε νερό!

Από paok24.com:"Γεμάτη" ήταν η πρώτη χρονιά του Δημήτρη Πέλκα στη Super Lig, με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε.
Πηγή: paok24.com
Έφτασε στην πηγή, δεν ήπιε νερό!

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ κατέγραψε 42 συμμετοχές, 10 γκολ και 8 ασίστ με τη φανέλα των "Καναρινιών", με τη σεζόν ωστόσο να ολοκληρώνεται με πικρό τρόπο γι΄ αυτόν και τους συμπαίκτες του, από τη στιγμή που η "Φενέρ" έχασε εντός έδρας την προτελευταία αγωνιστικό από την Σίβασπορ και τερμάτισε στο -2 από την Πρωταθλήτρια Μπεσίκτας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πέλκας έκανε αισθητή την παρουσία του στο τούρκικο πρωτάθλημα, όπως και ο Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ σε 33 εμφανίσεις με την Καϊσέρισπορ, η οποία κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της κατακτώντας μόλις έναν βαθμό περισσότερο από την Ερζουρούμσπορ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού με την Καϊσέρισπορ, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023 καθώς ανανεώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά τον μοναδικό εν ενεργεία ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στη γειτονική χώρα, μάλλον... επιστρέφει στην Τούμπα. Ο λόγος για τον Άντερσον Εσίτι, ο οποίος φόρεσε 20 φορές τη φανέλα της Γκοζτέπε (τερμάτισε 10η), τις περισσότερες ως αλλαγή, με τον Νιγηριανό να θυμάται για μία ζωή το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αντάλιασπορ, μιας και ήταν το πρώτο της καριέρας του!

Αναφορικά δε με τον Στέλιο Κίτσιου, o Θεσσαλονικιός αμυντικός ήταν βασικός στην δεύτερη σεζόν του στην Ανκαραγκουτσού (30 συμμετοχές, 1 γκολ, 5 ασίστ), με την ομάδα του ωστόσο να υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία και έτσι το μέλλον του στην Τουρκία να είναι αβέβαιο.

Αναφορικά δε με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ήταν βασικό στέλεχος της Αλάνιασπορ που τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 38 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ ένας άλλος πρώην "ασπρόμαυρος", που ελάχιστοι θα θυμούνται σε λίγα χρόνια, ο Μάμε Τιάμ, πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ, στα 34 παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε που αγωνίστηκε!

Διαβάστε ακόμη...