Πέντε οι… πολυθεσίτες!

Από paok24.com:Το μην είναι ένας ποδοσφαιριστής... μονοδιάστατος, δηλαδή να μπορεί να αγωνιστεί το ίδιο καλά ή έστω και... συμπαθητικά σε θέσεις πλην της "φυσικής" του, σαφέστατα και αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Πηγή: paok24.com
Πέντε οι… πολυθεσίτες!

Στον φετινό ΠΑΟΚ, πέντε είναι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν σε περισσότερες από δύο θέσεις της ενδεκάδας, εκτός της "φυσικής" τους.

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε φέτος σε τέσσερις θέσεις. Σε 11 παιχνίδια, ο αρχηγός χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ, σε έξι ως στόπερ και σε τρία ως αριστερός μπακ, ενώ στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (2-1) στις 22 Νοεμβρίου, ο Πάμπλο Γκαρσία τον χρησιμοποίησε ως αριστερό επιθετικό στο 4-2-3-1.

Δεύτερος αμυντικός... πασπαρτού, είναι ο Ροντρίγκο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος κατέγραψε 14 ματς ως δεξί μπακ, τρία ως αριστερός οπισθοφύλακας, επτά ματς ως δεξί μπακ – χαφ στο 3-4-3 (ή 5-4-1 εάν προτιμάτε) αλλά και ένα ως στόπερ στο προ ημερών ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σε ότι αφορά τον τρίτο της... παρέας των αμυντικών, αυτός είναι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος εκτός των 19 αγώνων που αγωνίστηκε ως στόπερ, δύο φορές αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και άλλες δύο ως αριστερό μπακ, ενώ κόντρα στην Μπενφίκα έπαιξε ως δεξί μπακ – χαφ.

Από εκεί και πέρα, "πολυθεσίτης" μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς εκτός από τα 29 ματς στα οποία βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης, σε δύο παιχνίδια αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό και σε άλλα δύο στα αριστερά της επίθεσης, ενώ στα δύο παιχνίδια με την Κράσνονταρ αποτέλεσε ουσιαστικά τον "φουνταριστό" του Δικεφάλου, λόγω της αποχώρησης του Τσούμπα Άκπομ και του ότι ο Αντόνιο Τσόλακ μετρούσε μόλις λίγες ημέρες στην Τούμπα.

Τέλος, υπάρχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό να καταγράφει 15 παιχνίδια ως "οχτάρι", έξι ως "εξάρι" και τέσσερα ως "δεκάρι", ενώ στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα πλέι οφ, αμφότερα στην Τούμπα, αγωνίστηκε ως δεξιός και αριστερός επιθετικός αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη...