«H πιο γλυκιά ανταμοιβή όταν κατακτάς τίτλους με τον ΠΑΟΚ»

Στον τέταρτο της χρόνο με τα ασπρόμαυρα η Μαρία Χατζηπαρασίδου έχει πανηγυρίσει τρία σερί Κύπελλα και όπως λέει και στο SDNA ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει στο γήπεδο από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος.
Πηγή: sdna.gr
«H πιο γλυκιά ανταμοιβή όταν κατακτάς τίτλους με τον ΠΑΟΚ»

Η πλέιμεικερ του Δικεφάλου, με αφορμή την πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ μιλά για τον τελικό με τη Βέροια, για την ιδιαίτερη χρονιά με την ομάδα, για την προσωπική της απόδοση, αλλά και για τον στόχο «διατήρησης των κεκτημένων».

Στον 35ο χρόνο του θεσμού του Κυπέλλου γυναικών στο χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο στη συλλογή του, καλούμενος αρχικά να ξεπεράσει στον ημιτελικό το «εμπόδιο» της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στον τελικό τη Βέροια. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (10/05) γράφτηκε στην ιστορία του τμήματος, καθώς οι «ασπρόμαυρες» κατέκτησαν το τρίτο σερί Κύπελλο και πέμπτο συνολικά.

Η Μαρία Χατζηπαρασίδου ήταν από τις κορυφαίες του αγώνα, πετυχαίνοντας κρίσιμα τέρματα και για ακόμη ένα παιχνίδι ξεχώρισε με την προσωπική της απόδοση.

«Κάθε τελικός έχει την δίκη του ομορφιά. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για εμάς με το πρόβλημα να είναι καθαρά στο αμυντικό μας κομμάτι. Αυτό δεν μας σταμάτησε όμως να είμαστε πολύ καλά στο παιχνίδι τις επίθεσης και για αυτό δεν χάσαμε ποτέ την επαφή με το σκορ. Με το τέλος του ημιχρόνου και μιλώντας στα αποδυτήρια στο τι έπρεπε να αλλάξει βρήκαμε την χρυσή τομή με το προπονητικό τιμ και μετά αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο πως ακριβώς δουλεύει η ομάδα και από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» μας λέει αρχικά η Μαρία Χατζηπαρασίδου αναφορικά με παιχνίδι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι και το διατηρήσει.

-Καταφέρατε να ξεπεράσετε και ένα δύσκολο εμπόδιο στον ημιτελικό…

«Ξεκινώντας η ομάδα για να περάσει στο μεγάλο τελικό είχε να αντιμετωπίσει την Ν.Ιωνία στον ημιτελικό, μια ομάδα νεανική αμιγώς ελληνική με όρεξη και διάθεση να κάνει την δικιά της πορεία. Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά ανταγωνιστικό που στο τέλος βγάλαμε χαρακτήρα και πήραμε το εισιτήριο για τον τελικό».

-Πως είναι στα χρόνια που είσαι στον ΠΑΟΚ να κάνει η ομάδα το 3Χ3 στο θεσμό και να φτάνει στο πέμπτο συνολικά Κύπελλο;

«Σίγουρα η κατάκτηση του τρίτου κατά σειρά κυπέλλου και συνολικά πέμπτου μαζί με τα πρωταθλήματα δεν μπορεί να με αφήσει πέρα από ευγνώμων, χαρούμενη και υπερήφανη για όλη την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και στο σύλλογο. Είναι η πιο γλυκιά ανταμοιβή όταν κατακτάς τίτλους. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο, νιώθω κάθε φορά τα ίδια συναισθήματα σαν να είναι το πρώτο μου».

-Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερη για όλες τις ομάδες, αλλά περισσότερο και για σας λόγω της ευρωπαϊκής σας πορείας. Είναι μια επιβράβευση ο τίτλος αυτός για την όλη προσπάθεια;

«Αυτή η χρόνια για όλο τον πλανήτη και κατά επέκταση και για τον αθλητισμό ήταν μια περίεργη και δύσκολη χρόνια. Αυτό όμως δεν μας έκανε σαν ομάδα να χάσουμε την επαφή μας με ότι δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια και σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η διοίκηση και την ευχαριστούμε πολύ. Η ομάδα συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για πρώτη φορά έφτασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αποκλείστηκε με μια ήττα και μια νίκη απέναντι στη Μάλαγα που είναι και ο κάτοχος του τροπαίου. Σίγουρα όμως μας βοήθησαν τέτοιου είδους παραστάσεις και παιχνίδια».


-Προσωπικά πραγματοποίησες ακόμη μία καλή εμφάνιση; Τι σκεφτόσουν πριν τον αγώνα και τι είχατε πει ως ομάδα;

«Κάθε φορά όταν θα μπω να αγωνιστώ και να παλέψω για την ομάδα θέλω να δίνω το 100% του εαυτού μου για να βοηθάω στα μέγιστα στην πραγματοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. Πριν από αυτή την διοργάνωση γενικά η ομάδα είχε ακούσει ότι ήταν το φαβορί, καθώς είχε αγωνιστικό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Εμείς σαν ομάδα γνωρίζουμε τι δουλειά γίνεται και πως αυτός ο τίτλος πρέπει να αποδειχτεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό κάναμε και κατακτήσαμε το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδος».

-Τι σημαίνει αυτό το Κύπελλο για την ομάδα και για σένα και που το αφιερώνεις;

«Όταν βρίσκεσαι σε ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ θέλεις να κατακτάς κάθε χρόνο κάθε εγχώριο τίτλο. Κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό για την ομάδα και για εμένα προσωπικά. Πάνω από όλα όσους τίτλους έχω κατακτήσει είτε ομαδικούς είτε ατομικούς τους αφιερώνω στην οικογένεια μου, είναι η δύναμη μου σε οτιδήποτε στη ζωή μου».

-Και τώρα ακολουθούν τα πλέι οφ για το πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και ποια η εκτίμησή σου;

«Ακριβώς δεν έχουμε και πολύ καιρό χαλαρότητας μετά από τον πρώτο μας στόχο που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου. Ξεκινάει ένα μίνι πρωτάθλημα. Με μόνο σκοπό να κρατήσουμε τα κεκτημένα. Θα είναι μια σειρά παιχνιδιών τελείως διαφορετική από αυτή του final 4, καθώς η ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να αγωνίζονται και να γνωρίζονται παιχνίδι με το παιχνίδι ολοένα και καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη...