«Μοναδική στιγμή να παίρνεις τίτλο, προσπαθούμε κάθε χρόνο για το βήμα παραπάνω»

Από sfina.gr: Η πολυτιμότερη παίκτρια του δικεφάλου στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Βέροια, Βάσια Γκάτζιου, μιλάει αποκλειστικά στη SfinaGr για την κατάκτηση του κυπέλλου, τους επόμενους στόχους του δικεφάλου, αλλά και τις δυσκολίες που είχε η φετινή χρονιά. Παράλληλα, μας μιλάει για την στήριξη της πολιτείας προς το άθλημα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Πηγή: sfina.gr
«Μοναδική στιγμή να παίρνεις τίτλο, προσπαθούμε κάθε χρόνο για το βήμα παραπάνω»

Αυτός ήταν συνολικά ο Πέμπτος τίτλος που κατακτά με την φανέλα του ΠΑΟΚ η Βάσια Γκάτζιου στα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται με την φανέλα του δικεφάλου, και όπως μας λέει τα συναισθήματα δεν αλλάζουν και είναι μοναδικά.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου, ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο.»

Στην περισσότερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου βρισκόσασταν πίσω στο σκορ, πίστεψες ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι και τι είναι αυτό που άλλαξε ώστε να φτάσετε σε αυτή τη μεγάλη νίκη;

«Όχι δεν πίστεψα ότι μπορεί να χάσουμε, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και ξέρω ότι η θέληση μας για να κερδίσουμε ήταν τεράστια».

Αναδείχθηκες ως mvp της αναμέτρησης, τι σημαίνει αυτό για εσένα;

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την διάκριση μου ως MVP, γίνεται μέσα από ομαδική δουλειά μέσα στο γήπεδο και είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να αποδώσω τα μέγιστα.»

Αυτό ήταν το τρίτο κύπελλο που κατακτάς με τον ΠΑΟΚ και ο πέμπτος συνολικά τίτλος τα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεσαι στον δικέφαλο, αλλάζουν τα συναισθήματα όσο έρχονται περισσότεροι τίτλοι η είναι πάντα σαν τη πρώτη φορά;

«Κάθε φορά είναι μοναδική στιγμή. Πιστεύω πως γενικά σε κάθε διάκριση η τίτλο που παίρνει μια ομάδα τα συναισθήματα είναι μοναδικά.»

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς που δεν είχατε την στήριξη του κόσμου στον τελικό αλλά και όλη τη σεζόν;

«Ήταν πολύ περίεργη χρόνια, πόσο μάλλον χωρίς την στήριξη του κόσμου. Ήταν δύσκολο για εμάς διότι έχουμε συνηθίσει σε γεμάτες κερκίδες, όμως ξέρουμε ότι μας στηρίζουν και από μακριά.»

Πως πανηγυρίσατε την κατάκτηση του κυπέλλου;

«Όχι όπως θα θέλαμε διότι έχουμε τους αγώνες πρωταθλήματος κοντά μεταξύ τους, επομένως όταν τελειώσουμε και με το πρωτάθλημα θα το γιορτάσουμε ανάλογα.»

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, ποια είναι η στήριξη της πολιτείας στο άθλημα και τις αθλήτριες του χάντμπολ;

«Παρόλο την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας η πολιτεία μας στήριζε συνεχώς βρίσκοντας λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν.»

Πλέον, απομένουν τα πλέι οφ ,τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει να αναλύουμε τους αντιπάλους και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τα παιχνίδια. Πιστεύω πως η πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όπως και το να παραμείνουμε πίστες στο πλάνο μας.»

Και τέλος ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τι να περιμένουν από την Βάσια αλλά και από τον ΠΑΟΚ στο μέλλον;

«Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο αφού δεν μπορούν να είναι κοντά μας στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προσπαθεί κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Αυτό φαίνεται και από την φετινή μας πορεία στην Ευρώπη.»

Διαβάστε ακόμη...