“Άργησαν 20 μέρες να στείλουν από την Αθήνα τα χαρτιά για το γήπεδο του ΠΑΟΚ”!

Από sfina.gr: Ποιος είπε ότι θέλουν αυτοί από την Αθήνα να γίνει νέο γήπεδο στην Τούμπα;
Πηγή: sfina.gr
“Άργησαν 20 μέρες να στείλουν από την Αθήνα τα χαρτιά για το γήπεδο του ΠΑΟΚ”!

Η καθυστέρηση στην αποστολή του χωρικού σχεδίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν χαρακτηριστική, όιπως αποκάλυψε ο αρχιτέκτων κ. Τάκης Δούμας, μιλώντας στον FOCUS 103.6 FM και μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες για τις εξελίξεις στο θέμα της "νέας Τούμπας".

Ο κ. Δούμας, είπε μεταξύ άλλων:

"Η αλήθεια είναι ότι από την Αθήνα έστειλαν με τα... ΕΛΤΑ τον φάκελο στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επειδή στα ΕΛΤΑ υπάρχει πλέον τεράστια κίνηση, ο φάκελος καθυστέρησε 15-20 μέρες να έρθει στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το πήραν χαμπάρι από τον Δήμο και επειδή γνώριζαν ότι ήταν τυπικό το θέμα υπογραφής, άρα ελάχιστη καθυστέρηση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λόγω πανδημίας, τηλεφώνησαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ζήτησαν να τους στείλουν τον φάκελο ηλεκτρονικά με τις υπογραφές και τις εγκρίσεις και αυτό έγινε, γι αυτό μπήκε προς διαβούλευση και πιθανές ενστάσεις, με καθυστέρηση 20 ημερών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος εάν δεν παρενέβαινε, μπορεί το... περιστέρι με το οποίο έστειλαν τον φάκελο από την Αθήνα, να καθυστερούσε κι άλλο..."

Τι θα γίνει από δω και πέρα: "Θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ενστάσεις όσοι θεωρούν ότι δημιουργούν πρόβλημα στην περιουσία τους οι τροποποιήσεις της ρυμοτομίας, αλλά από ότι γνωρίζω στην αλάνα της Τούμπας δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες, άρα είναι πλέον τυπική διαδικασία να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και ακολούθως να φύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να περάσει από εκεί και κατά τον Οκτώβριο, εάν δεν... τραυματιστεί πάλι το περιστέρι που θα μεταφέρει τον φάκελο, να υπογράψει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΠΑΟΚ να μπει στην τελική ευθεία για κατασυεή γηπέδου".

Και ακόμη: "Εκεί, στην αλάνα της Τούμπας, θα γίνει κάτι όμορφο, ένα αρχιτεκτόνημα τοπόσημο θα είναι όλες οι παρεμβάσεις στην περιοχή και δεν θα είναι μόνο το νέο γήπεδο που θα ομορφύνει την περιοχή, υπάρχουν παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το επίπεδο, όπως η υπογειοποίηση της Κλεάνθους και άλλες σχετικές παρεμβάσεις"

Διαβάστε ακόμη...