Εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών!

Δυναμική εμφάνιση του Τμήματος Στίβου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που έγινε το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαΐου στο Καυτατζόγλειο Στάδιο!
Πηγή: acpaok.gr
Εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών!

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρόνιας , με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας, οι αθλητές φάνηκαν "διψασμένοι" για τη συμμετοχή τους, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και εκ των αποτελεσμάτων.

Ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία έδειξαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Συλλόγου, που φάνηκαν ενθουσιασμένα που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Από πλευράς ανδρών:

Ο Θοδωρής Βροντινός εν μέσω της προετοιμασίας του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε στα 100μ. σημειώνοντας πολύ καλή επίδοση (10.49) , στα 200μ (22.29) και στα 4Χ100. Ο πρωταθλητής μας σταθερός στις νίκες, στέφθηκε νικητής στα 100 και στα 200μ., ενώ στη σκυταλοδρομία κατέλαβε την 3η θέση με τους συναθλητές του. Η επίδοσή του αποτελεί φυσικά πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και πολύ καλές προϋποθέσεις για να κυνηγήσει το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς U23.

Ο Λεωνίδας Γαϊτανίδης συμμετείχε στα 100μ. όπου πέτυχε ατομικό ρεκόρ (11.10), στα 200μ. (23.79) αλλά και στη σκυταλοδρομία 4Χ100.

Στα 100μ. συμμετείχαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, Χασιώτης Μάριος (11.19), Γαβριηλίδης Θεόδωρος (11.35), Πούπαλος Σταμάτης (11.43) και ο "μικρός" της παρέας Καραπιπερίδης Γιώργος (11.59).

Ο Καραπιπερίδης συμμετείχε επίσης στην 4Χ100 , όπου την τετράδα συμπλήρωσε με την παρουσία του και ο Νίκος Σμήλιος ο οποίος αγωνίστηκε και στα 400μ. (55.28).

Στα 400μ. επανήλθε μετά από τραυματισμό του ο Μαβιλίδης Γεράσιμος (50.87) αλλά και οι Παπανικολάου Γεώργιος (53.73) και Μήτρας Δημήτριος (54.45).

Στα 1500μ. είχαμε τη συμμετοχή του Πέτρου Φρουζάκη (4.32.80).

Ο Ευθύμης Καραγιώργος στη συμμετοχή του στα 110μ. με εμπόδια είχε την ατυχία να σκοντάψει στο εμπόδιο και να πέσει, μη καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τον αγώνα, γεγονός όμως που ευτυχώς δεν προκάλεσε τραυματισμό και έτσι αγωνίστηκε στα 400εμπ. τερματίζοντας στη 2η θέση, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στο άλμα εις μήκος ο Γιάννης Μανταρτζίδης ήταν ο νικητής με άλμα στα 7.45, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και εξασφαλίζοντας και ο ίδιος τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν και οι Παπανικολάου Χρήστος (5.84) και Φουρίκος Ιωάννης (Α).

Στο τριπλούν ο Μανώλης Μακρής σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα κατέλαβε την 3η θέση με 15.11 και συνεχίζει την προετοιμασία του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Μανταρτζίδης με 5η θέση (14.61) , ο αειθαλής Γιώργος Μπουλγκουρίδης (13.50-7ος) και 8ος ο Αθανασιάδης Δημήτρης με άλμα στα 13.44.

Στο αγώνισμα του ύψους ο Αντώνης Μέρλος εστιάζοντας περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι, ολοκλήρωσε το αγώνα του με άλμα στα 2.06 το οποίο του έδωσε τη 2η θέση και την πρόκριση για τους Πανελλήνιους. Να σημειωθεί ότι ο αθλητής με το άλμα αυτό βρίσκεται 9 πόντους μακριά από το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.

Ο δυνατός της παρέας και 5ος πανελληνιονίκης πέρσι, Λαμπίδης Χόχρεκ Ελευθέριος κατέλαβε τη 2η θέση στη σφαιροβολία με βολή στα 16.49 και προετοιμάζεται για κάτι καλύτερο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τρίτος στη δισκοβολία και ο Παπαδάκης Στέφανος με βολή στα 49.71.

Στα 200μ. αγωνίστηκε ο Χασιώτης Μάριος (23.34), ο Μαβιλίδης Γεράσιμος (24.11), ο Μήτρας Δημήτριος (24.34) , ο Γαβριηλίδης Θεόδωρος (24.40) και ο Σταμάτης Πούπαλος (25.19).

Στα 4χ400 των ανδρών προτιμήθηκε να αγωνιστούν οι 4 παίδες Παπανικολάου Γεώργιος, Μαστοροτάσιος Γεώργιος, Φρουζάκης Πέτρος και Παπανικολάου Χρήστος όπου κατέλαβαν την 3η θέση και έδειξαν να ανυπομονούν να αγωνιστούν στο πανελλήνιο της κατηγορίας τους.

Ο Στέφανος Τσολακίδης αγωνίστηκε στον όμιλο της Καβάλας στο άλμα επί κοντώ (Α).

Από πλευράς γυναικών:

Το νέο απόκτημα στα σπριντ Αναστασιάδου Ελισάβετ, αγωνίστηκε τόσο στα 100μ. (12.73) , όσο και στα 200μ. (27.96) και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 (2η θέση).

Στα 100μ. επίσης αγωνίστηκε η Μαρία Ίτσκου (13.43) , η οποία συμμετείχε και στα 400μ. με εμπόδια όπου με την εμφάνιση που σημείωσε παρουσιάζει υψηλές πιθανότητες πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων.

Στα 200μ. η Δήμητρα Γιλτίδου σημείωσε 27.83 ενώ στα 100μ. με εμπόδια 15.61 καταλαμβάνοντας την 6η θέση και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων. Η αθλήτρια συμμετείχε επίσης στα 4Χ100 (2η θέση). Στα 200μ. επίσης είδαμε την Μαυρογεωργιάδη Κωνσταντίνα (29.26) όπως και στα 400μ. (67.44). Στα 400μ με εμπόδια την 4η θέση κατέλαβε η Αιολίου Κλεονίκη.

Στο άλμα εις μήκος και στο άλμα τριπλούν συμμετείχαν οι Ταχματζίσου Ευφροσύνη (4.98 και 10.07 ) και η Αδαμίδου Σμαρώ (4.71 και 9.91).

Στο άλμα επί κοντώ στον όμιλο της Καβάλας συμμετείχε η Εύα Κοτσαχείλη με άλμα στα 3.20.

Την παράσταση των ημερών έκλεψαν οι 3 αθλήτριες του Τμήματος, Μαρία Γάτου, Άρτεμις Αναστασίου και Βασιλική Χαϊτιδου.

Η Μαρία Γάτου με το εκπληκτικό 11.23 (+3.70) στα 100μ. έδειξε να βρίσκει πλέον τον καλό της εαυτό. Η πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θεωρείται δεδομένη, αφού αυτή τη στιγμή η επίδοσή της είναι η καλύτερη επίδοση στη χώρα. Η 32χρονη πρωταθλήτρια παρά τις δυσκολίες και τους τραυματισμούς που την έχουν ταλαιπωρήσει κατά διαστήματα, φαίνεται ότι δεν πτοείται και βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για να φιγουράρει στα κορυφαία ονόματα των σπριντ της Ελλάδας.

Η Μαρία Γάτου που με την πλούσια αθλητική της καριέρα, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σταθερά στην Εθνική Ομάδα της χώρας μας, αποφάσισε να αγωνιστεί και στα 200μ που όμως δεν βρήκε τις ιδανικές συνθήκες που θα ήθελε καθώς υπήρξε σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος. Το γεγονός αυτό αποσυντόνισε την αθλήτρια αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν, με τον φόβο τραυματισμού να αναγκάζει την αθλήτρια μας να τερματίσει στα 200μ. σαν σε "άνοιγμα" στα 24.87 , επίδοση που δε της στέρησε την 1η θέση στο αγώνισμα και την πρόκρισή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η Μαρία βοήθησε επίσης το Σύλλογό μας και με τη συμμετοχή της στη σκυταλοδρομία 4Χ100 (2η θέση).

Η νεοαποκτηθείσα Βασιλική Χαϊτίδου , στο πρώτο της άλμα στο μήκος, "πέταξε" στα 6.55μ επίδοση πάνω από το όριο για το Πανευρωπαϊκό U23, που όμως δεν αναγνωρίζεται λόγω του ευνοϊκού αέρα που φυσούσε εκείνη τη στιγμή. Η αθλήτρια που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έδειξε ότι είναι πανέτοιμη να επιβεβαιώσει την επίδοση της και σε έναν αγώνισμα με ιδανικές συνθήκες, έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος της για να το πετύχει. Μάλιστα το άλμα της στα 6.55 είναι αυτή τη στιγμή στη 2η θέση στην Ευρώπη, στην κατηγορία U23. Η Βασιλική αγωνίστηκε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 (2η θέση).

Τέλος, η υψηλόσωμη σπρίντερ Άρτεμις Αναστασίου αγωνίστηκε στον όμιλο της Αθήνας. Η Άρτεμις μετά από μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμό που την ταλαιπώρησε, επανήλθε δυναμικά. Στα 100μ. κατέλαβε τη 2η θέση με 11.95 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ. Στα 200μ. ήταν η νικήτρια του αγωνίσματος με το εντυπωσιακό 23.46 (+5.70) , επίδοση καλύτερη από το όριο για το Πανευρωπαϊκό U23 που όμως δεν αναγνωρίζεται λόγω του ευνοϊκού αέρα κατά τη διάρκεια της κούρσας. Η αθλήτρια έχει κάθε δικαίωμα να "ονειρεύεται" τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό, καθώς έδειξε ότι είναι πανέτοιμη να ξανατρέξει την επίδοση σε καλύτερες συνθήκες.

Ο Σύλλογος παρά τις περίεργες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε σχέση με την πανδημία, πήρε τη 2η θέση στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας ότι ανήκει σταθερά στα καλύτερα Σωματεία της πόλης και το τμήμα διατηρεί το υψηλό του επίπεδο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια στους προπονητές του Τμήματος και τους βοηθούς που με την όρεξή τους εμπνέουν τα παιδιά μας και συνεχίζουν μαζί την καλή δουλειά (Κακαρώνη, Βαρυτιμίδης, Φαρμάκης, Παπαδοπούλου, Μανταρτζίδης, Βαβουλίδου, Τσαναξής, Πετσούδη).

Σύσσωμη η οικογένεια Στίβου του ΠΑΟΚ αφιερώνει την προσπάθεια και την καλή αγωνιστική παρουσία του σαββατοκύριακου, στον προπονητή μας Ανέστη Μανταρτζίδη, που πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του και του εύχεται θερμά περαστικά!

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες μας για την προσπάθεια τους!

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...