Φιλικό στη μνήμη του Γιάννη Γιακουμή (1986)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 14/5/1986, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ξάνθη και αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την τοπική ομάδα, ένα παιχνίδι που έγινε στη μνήμη του Γιάννη Γιακουμή ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φιλικό στη μνήμη του Γιάννη Γιακουμή (1986)

Ο πρώην παίκτης μας διετέλεσε και προπονητής της Ξάνθης και η αναμέτρηση χρωματίστηκε από ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές όταν οι παίκτες μας κατέθεσαν, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, λουλούδια στον πάγκο όπου καθόταν ο Γιάννης Γιακουμής.

Ο Δικέφαλος έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της περιόδου 1985-1986, πήρε τη νίκη με 4-3 σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που σίγουρα ικανοποίησε όσους το παρακολούθησαν.

Το σκορ άνοιξε στο 6' ο Ιορδανίδης με τακουνάκι ενώ στο 12' η βολίδα του Μαυρομάτη τράνταξε το δοκάρι της Ξάνθης! Στο 19' ο Μελισσόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 1-1 και 10 λεπτά αργότερα ο Κριεζής έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 2-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Βέλιου.

Στο 50' ο Ιορδανίδης και πάλι σκόραρε κάνοντας το 2-2, ενώ στο 59' ο Ορφανός έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο με 2-3.

Στο 65' ο Σκαρτάδος με ατομική προσπάθεια σημείωσε το 2-4, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-4 στο 77' από τον Κριεζή. Στο 68' ο Ιορδανίδης είδε την μπάλα μετά από προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Δαλκιριάδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαυρομάτης, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Ιορδανίδης και από την Ξάνθη οι Καμαράκης, Γιοβανούδης, Κριεζής

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Δαλκιριάδης, Καμαράκης (46' Σιδηρόπουλος), Μαζάνης (46' Αραμπατζής), Τσιντογιάννης, Χατζημωυσιάδης, Γουνατζίδης, Τόγκου (46' Ζαπουνίδης), Μαρινάκης, Μελισσόπουλος (80' Χατζόπουλος), Γιοβανούδης, Κριεζής

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας (46' Σκαρτάδος), Αλαβάντας (46' Σίγγας), Ψαρράς (46' Ορφανός), Μαλιόυφας (46' Λαγωνίδης), Μαυρομάτης (76' Τσουρέλας), Αλεξανδρίδης (46' Βασιλάκος), Σπανοσωτηρόπουλος, Ιορδανίδης, Λιάκος (46' Μπορμπόκης), Καρασαββίδης (46' Σαχανίδης)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...