«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον ΠΑΟΚ, η χειρότερη περίοδος της καριέρας μου!»

Από thessports.gr:Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, τη νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά και τη γενικότερη δύσκολη χρονιά που διανύει η ΑΕΚ, μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη κάμερα της Νova.
Πηγή: thessports.gr
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον ΠΑΟΚ, η χειρότερη περίοδος της καριέρας μου!»

Aναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

Noμίζω η ΑΕΚ έκανε μία μεγάλη προσπάθεια ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τις δυο ευκαιρίες που βρήκε και τους δώσαμε. Το παραμικρό λάθος μπορεί να μεταφραστεί σε μία ήττα. Η ιδέα ήταν να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο, το ακριβώς αντίθετο απ' ότι κάναμε στο Κύπελλο και να φρεσκάρουμε την ομάδα στο δεύτερο με τον Σιμάνσκι και τον Τάνκοβιτς, αλλά ήταν πολύ γρήγορα τα δύο γκολ που δεχθήκαμε για να αντιδράσουμε. Με τόσες απουσίες και προβλήματα πρέπει να μετράμε τις δυνάμεις του κάθε παίκτη».

Η ΑΕΚ μετράει 16 ντέρμπι χωρίς νίκη με τον Χιμένεθ να τονίζει: «Για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ όλα τα ματς οφείλουν να είναι τελικοί. Είναι θλιβερό και στεναχωριέμαι για τα πολλά ντέρμπι, τους πολλούς τελικούς που έχουμε χάσει. Θα πρέπει να έχουμε τον σεβασμό και την τιμή να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς. Μετά θα πρέπει να αξιολογηθούν τα πάντα και να ακουστούν όλες οι δικαιολογίες που μπορεί να χρειάζονται».

Ο Ισπανός προπονητής της Ένωσης αναφέρθηκε και στα 44 γκολ παθητικό της ομάδας τονίζοντας: «Η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ποτέ. Είναι η χειρότερη περίοδος στην ποδοσφαιρική μου ζωή. Πριν απο τρία χρόνια ήμασταν η ομάδα που είχε δεχθεί τα λιγότερα γκολ. Θα πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες από τα κέρατα του ταύρου όπως λέμε στην Ισπανία και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναλύσουμε πολλά πράγματα». Οσο για το αν η αμυντική λειτουργία είναι η μεγαλύτερη πληγή της ΑΕΚ είπε: «Τα γκολ δε τα δέχεται ούτε μόνο η άμυνα, ούτε η επίθεση. Αν ρίξεις μία ματιά στα καλύτερα πρωταθλήματα οι ομάδες που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ πετυχαίνουν. Εμείς πάλι επιθετικά φτάνουμε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δε δημιουργούμε τη φάση για γκολ».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Χιμένεθ τόνισε: «Δεν μπορώ να σχεδιάσω για κανένα παιχνίδι την ομάδα μου που να πάει την ισοπαλία. Δεν ξέρω πως μπορείς να πάρεις ισοπαλία», κλείνοντας είπε για την ετοιμότητα του Μάνταλου: «Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ θέλει να έχει στόχους σε όλους. Οποιοδήποτε παίκτη κι αν δεν έχεις στη διάθεσή του πρέπει να σκεφτείς άλλα πράγματα. Ειναι δύο μήνες τώρα που κάνω προπόνηση με παίκτες απο την Ακαδημία. Κι αυτό δε φταίει κανείς. Υπάρχουν απουσίες λόγω τραυματισμών και του προγράμματος. Χρειαζόμαστε τον Μάνταλο, αλλά στο 100%».

Διαβάστε ακόμη...