«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Από thessports.gr: Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ έκλεισε μια δύσκολη χρονιά με πανηγυρικό τρόπο κατακτώντας εμφατικά το Κύπελλο Ελλάδας. Η ταλαντούχα κεντρικός του Δικεφάλου Ανδρομάχη Τσιόγκα μιλά στη FORZA για την πορεία της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και την πικρία που άφησε, αφού λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το νταμπλ.
Πηγή: thessports.gr
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Πώς ήρθε η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ;

«Αρχικά πέρασα από πολλά αθλήματα μέχρι να καταλήξω στο βόλεϊ το οποίο ξεκίνησα από την πέμπτη δημοτικού. Μου άρεσε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή, ένιωσα σαν να ήταν γραφτό να παίξω».

Πότε αντιλήφθηκες ότι θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα;

«Όταν μετακινήθηκα αρχικά από τη Νάουσα στη Βέροια κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με το άθλημα. Άρχισα να παίζω αρκετά και εκεί συνειδητοποίησα ότι πλέον το βόλεϊ δεν είναι ένα απλό χόμπι».

Πώς και πότε προέκυψε ο ΠΑΟΚ;

«Για λόγους ανωτέρας βίας έπρεπε να μετακομίσω στη Θεσσαλονίκη, όταν ήμουν στην δευτέρα Λυκείου. Τότε μου έγινε και η πρώτη πρόταση από τον ΠΑΟΚ και τον κύριο Τάκη Φλώρο, όμως η Βέροια δεν ήθελε να με παραχωρήσει, Έτσι έμεινα για μια χρονιά εκτός αθλήματος . Την επόμενη χρονιά είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ ο κύριος Αμοιρίδης και ήταν αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά για να έρθει το δελτίο μου και να ενταχθώ στην ομάδα. Χωρίς την συμβολή του δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει στο ελληνικό βόλεϊ. Τι σου αφήνει αυτή η χρονιά;

«Αρχικά όλο αυτό το οφείλουμε στον κύριο Αμοιρίδη που μέσα τέσσερα χρόνια έφερε την ομάδα εδώ που την έφερε. Είναι πολύ υποστηρικτικός και μας εμπιστεύεται. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Δουλεύαμε στο γήπεδο και είχαμε καλό υλικό. Φέτος ξεκινήσαμε την σεζόν έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσουμε όλες τις διοργανώσεις. Όλο αυτό με τις διακοπές ήταν αρκετά δύσκολο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για όλες. Ευτυχώς η χρονιά έκλεισε με ένα τρόπαιο».

Πώς έζησες την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα η κατάκτηση του Κυπέλλου. Στον ΠΑΟΚ είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και ήταν τιμή για εμάς που καταφέραμε τελικά να κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό ιδιαίτερα από τότε που την ανέλαβε ο κύριος Τάκης Φλώρος.».

Η χρονιά ολοκληρώνεται χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή. Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να το κατακτήσετε;

«Μας στεναχώρησε που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Θεωρούμασταν φαβορί για το πρωτάθλημα και υπάρχει μια πικρία. Θα μπορούσε να αποφευχθεί η τελευταία διακοπή και να μας δοθεί η ευκαιρία να τελειώσουμε την χρονιά στο γήπεδο, διεκδικώντας την κατάκτηση του νταμπλ».

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα ρόστερ με ταλαντούχες αλλά και έμπειρες αθλήτριες. Πως είναι αυτή η συνύπαρξη;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτή η μίξη νεαρών και έμπειρων αθλητριών βοηθάει εμάς τις μικρότερες να βελτιωθούμε τόσο αθλητικά όσο και πνευματικά. Εγώ προσπαθώ να μαθαίνω από όλες τις κεντρικές της ομάδας και να παίρνω πράγματα. Θέλω να ακόμα καλύτερο το παιχνίδι μου στο μπλοκ, την άμυνα και την επίθεση»,

Θα συνεχίσεις στην ομάδα και τη νέα σεζόν;

«Είναι κάτι που εύχομαι. Αγαπάω αυτή την ομάδα και νιώθω “παιδί” του ΠΑΟΚ».

Ποιοί είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι στο βόλεϊ;

«Ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν ξέρω πόσο ψηλά θα είναι αυτό. Εγώ από την πλευρά μου είμαι διατιθεμένη να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω».

Διαβάστε ακόμη...