Πρόβα για τις 22 Μάϊου!

Από paok24.com:Επιστροφή λοιπόν στην... κανονικότητα, με ανοιχτά – επιτέλους – τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, έστω και με περιορισμούς – άντε να παίρνουν σειρά και τα γήπεδα – επιστροφή αύριο και στην Super League!
Πηγή: paok24.com
Πρόβα για τις 22 Μάϊου!

Τα γκολ των Κρμέντσικ και Ζίβκοβιτς έδωσαν το δικαίωμα στους φίλους του ΠΑΟΚ να περάσουν ένα... ξέγνοιαστο Πάσχα, χωρίς πολλές «μαύρες» σκέψεις και χωρίς πολλές γκρίνιες, αλλά αντίθετα με μία μεγάλη προσμονή για την 22η ημέρα του Μαΐου!

Μέχρι τον τελικό με τον Ολυμπιακό ωστόσο, ο Δικέφαλος έχει μπροστά τους άλλους τέσσερις «τελικούς», στους οποίους και πρέπει και μπορεί να πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να τερματίσει 2ος. Η πίεση που θα έχουν ο Πάμπλο Γκαρσία και οι ποδοσφαιριστές του κόντρα στον Ολυμπιακό, εκ των πραγμάτων θα είναι μεγάλη για χίλιους δυο λόγους, καλό θα είναι λοιπόν να φροντίσουν οι ίδιοι μέχρι τότε να έχουν... αφαιρέσει έναν!

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να φύγει με το «διπλό» αύριο από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και να μην δώσει δικαιώματα στον Άρη την Κυριακή στην Τούμπα. Με έξι βαθμούς, εννοείται πως οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν «τσεκάρει» τη συμμετοχή τους στο Conference League και παράλληλα θα γίνουν το ακλόνητο φαβορί για τη 2η θέση. Απλά τα πράγματα...

Γενικά, καλό θα είναι να αφήσουμε στην άκρη για 19 ημέρες την πίκρα, τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς για τα τεράστια λάθη του ΠΑΟΚ που αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξή του και έκαναν πιο εύκολο το έργο του Ολυμπιακού και να επικεντρωθούμε στους πέντε τελικούς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από αυτόν με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν με απασχολεί κιόλας το αν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει τα αποθέματα για να βγάλει αντίδραση. Το ζητούμενο στο – πρώην «καταραμένο» και νυν... ευλογημένο – ΟΑΚΑ, είναι ο ΠΑΟΚ να βρει τον τρόπο να πάρει μία ακόμα νίκη εις βάρος της ψευτοπρωταθλήτριας της σεζόν 2017-18. Πρωτίστως για την ουσία και δευτερευόντως για να προστεθεί άλλη μία νίκη εις βάρος όλων αυτών που συμμετείχαν στην πιο ξεδιάντροπη κλοπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα και γύρω από την ΑΕΚ.

Όσες νίκες και αν ήρθαν άλλωστε εις βάρος της ΑΕΚ και όσες και αν έρθουν στο μέλλον, ποτέ δεν θα είναι αρκετές για να σβήσουν τη "δίψα" των φίλων του ΠΑΟΚ για "εκδίκηση", όσο κανείς στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο δεν παραδέχεται με παρρησία πως το γκολ του Βαρέλα έπρεπε να μετρήσει.

Στο γήπεδο λοιπόν που στις 12 Μαΐου 2018 ο ΠΑΟΚ έκανε την ΑΕΚ να μοιάζει με ομάδα... Γ΄ Εθνικής και στις 11 Μαΐου 2019 ολοκλήρωσε το... three-peat εις βάρος της και πανηγύρισε το νταμπλ, ο Δικέφαλος του Βορρά θα κληθεί να καταγράψει μία πετυχημένη «πρόβα» για τη μεγάλη βραδιά της 22ης Μαΐου! Εννοείται πως η «μάχη» με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ πιο δύσκολη πέρα από πιο σημαντική, αλλά όπως και να το κάνουμε, κάθε νίκη προσθέτει κι άλλο «καύσιμο» στην προβληματική «μηχανή» του φετινού ΠΑΟΚ!

Με τις τρεις νίκες πάντως εις βάρος της ΑΕΚ σε play off και Κύπελλο αλλά και με αυτές εις βάρος Ολυμπιακού και Άρη, όλες μέσα σε έναν μήνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως μπορεί να κλείσει τη χρονιά με θετικό πρόσημο, ακόμα και αν έχει πολλές αδυναμίες στο ρόστερ του και σίγουρα δεν παρουσιάζεται... ελκυστικός!

Το πως θα γίνει ξανά ελκυστικός και το πως θα αρχίσει ξανά να σκορπάει τον φόβο στους αντιπάλους, είναι μια άλλη κουβέντα. Το μοναδικό που έχει σημασία τώρα, είναι ο «διπλός» στόχος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την ελπίδα πως οι άνθρωποι που έχουν στην ευθύνη τους τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, εργάζονται ήδη στο παρασκήνιο και δεν περιμένουν και αυτοί το τέλος της σεζόν...

Διαβάστε ακόμη...