Οπαδοί εναντίον του Γκιούλα Λόραντ (1975)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 30/4/1975, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου και την πρόκριση της ομάδας στους «4» του Κυπέλλου, φίλαθλοι του Δικεφάλου, παρέδωσαν σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης επιστολή με την οποία ζητούσαν την παραίτηση του Γκιούλα Λόραντ ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Οπαδοί εναντίον του Γκιούλα Λόραντ (1975)

Το πλήρες κείμενο της επιστολής μπορείτε να το διαβάσετε στη συνέχεια, ενώ αξίζει να προσέξετε το όνομα του πρώτου υπογράφοντα, καθώς και κάποια από τα πολλά που ακολουθούν.

«Κύριε διευθυντά,

Είμεθα τακτικοί αναγνώστες της εγκρίτου εφημερίδας σας και ένθερμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Με αυτήν την επιστολή απευθυνόμαστε αποκλειστικά προς τον προπονητή του ΠΑΟΚ κ. Λόραντ.

Κύριε Λόραντ.

Όταν ήλθατε εις την χώρα μας αναλάβατε μια ομάδα η οποία με την απόδοσή της έκανε το πανελλήνιο και ολόκληρη την Ευρώπη να μιλά για μια ποδοσφαιρική δύναμιν. Και ενώ περιμέναμε να δούμε αυτήν την ομάδα να συνεχίζει αν όχι προς το καλύτερο, τουλάχιστον όπως σας την άφησε ο προκάτοχός σας, βλέπουμε μια ομάδα να παραπαίει και να προκαλεί τον οίκτο των φιλάθλων της (εμφανίσεις με Αιγάλεω, Καλαμάτα, Σέρρες, ΠΑΟ, Πανιώνιο, Χανιά) και να γελοιοποιείται στον αγώνα με την Καστοριά.

Τέλος εις το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, η ομάδα παρουσίασε πάλι ένα οικτρό θέαμα δια το οποίον κύριος υπεύθυνος είστε εσείς και μόνον εσείς.

Εις την Γερμανία η διάρκεια εργασίας σας ως προπονητού δεν ξεπερνούσε την τριμηνίαν! Διατί άραγε; Εδώ έχετε επτά μήνες και δεν έχετε καθορίσει μόνιμο σχήμα ενδεκάδας. Όλα αυτά και μερικά άλλα (τι να πρωτοαναφέρουμε;) μας έκαναν να αναρωτηθούμε αν έχετε την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο.

ΚΥΡΙΕ ΛΟΡΑΝΤ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ;

Μετά τιμής

Φίλαθλοι Ηλιουπόλεως»

Τα ονόματα όσων υπέγραψαν την ανακοίνωση μπορείτε να τα δείτε στο απόσπασμα της εφημερίδας που βρίσκεται μέσα στο παρόν κείμενο ...

Διαβάστε ακόμη...