Πήρε θέση ο Κλάτενμπεργκ για τις φάσεις της Τούμπας (vid)

Από paok24.com: Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε όπως κάθε Τρίτη τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής, που πέρασε. Όσον αφορά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Κλάτενμπεργκ είπε πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι πάνω στον Κρμέντσικ από το μαρκάρισμα του Βέλεθ, χαρακτηρίζοντας το ως "φυσιολογική επαφή", ενώ εξέφρασε την άποψη του και για τη φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.
Πηγή: paok24.com
Πήρε θέση ο Κλάτενμπεργκ για τις φάσεις της Τούμπας (vid)

Για τη φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι πράσινοι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είπε:

"Ο διαιτητής καταλογίζει άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και δείχνει σωστά κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Ωστόσο η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να εφαρμόσει το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας καθώς έπειτα από την παράβαση, η μπάλα άμεσα κατέληξε σε επιτιθέμενο παίκτη ο οποίος ήταν εντός παιχνιδιού. Η ΚΕΔ συστήνει στους διαιτητές να εφαρμόζουν το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας όταν αυτή έχει μια ξεκάθαρη ευκαιρία να επιτεθεί".

Όσον αφορά την περίπτωση του πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ στο μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Κρμέντσικ:

"Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς υπήρξε μια ελάχιστη επαφή από τον αμυνόμενο εκτός της περιοχής πέναλτι. Όταν οι δύο ποδοσφαιριστές εισήλθαν στην περιοχή πέναλτι διεκδικώντας τη μπάλα, ο επιτιθεμενος έχασε την ισορροπία του βρίσκοντας πάνω στο πόδι του αμυνόμενου ο οποίος είχε στρίψει στην προσπάθεια του να πάει στη μπάλα. Αυτή η επαφή θεωρείται μια φυσιολογική επαφή στο ποδόσφαιρο χωρίς ο αμυνόμενος να έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση".

Αναλυτικά οι φάσεις από τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής των Play Off:

Διαβάστε ακόμη...