Ο Γκρίφιν κλέβει όσο οι μισές ομάδες της Basket League (pic)

Απο basketa.gr: Το κλέψιμο στο μπάσκετ είναι συνδυασμός αρκετών παραμέτρων. Πρωτίστως βέβαια είναι η διάθεση για κλέψιμο και ακολουθούν άλλα στοιχεία όπως το διάβασμα του παιχνιδιού, τα αντανακλαστικά ή και η αθλητικότητα.
Πηγή: basketa.gr
Ο Γκρίφιν κλέβει όσο οι μισές ομάδες της Basket League (pic)

Ανεξαρτήτως του ποιο από αυτά έχει πιο έντονα ανεπτυγμένο, ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι αποδεδειγμένα ένας εξαιρετικός «κλέφτης» όμως ειδικά στα τελευταία παιχνίδια της Basket League το έχει... παρακάνει.

Ο Αμερικανός είναι, σε απόλυτους αριθμούς, ο κορυφαίος της σχετικής κατηγορίας έχοντας κάνει 41 κλεψίματα, έναντι 36 του Ντομινίκ Άρτις του Κολοσσού και 34 του Άλφα Ντιαλό του Λαυρίου. Σε μέσο όρο τον ξεπερνάει μόνο ο Τζέριαν Γκραντ, αφού ο Γκρίφιν έχει 1,95 και ο γκαρντ του Προμηθέα 2,13, έχοντας όμως έξι ματς λιγότερα από τον συμπατριώτη του, του ΠΑΟΚ. Το ξεχωριστό του πράγματος όμως βρίσκεται αλλού.

Ο Γκρίφιν είχε έξι κλεψίματα στο ματς με τον Ιωνικό, πέντε κόντρα στο Περιστέρι και τέσσερα με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός είχε 15 κλεψίματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ που ήταν...

*Περισσότερα από αυτά που είχαν στον αντίστοιχο αριθμό των τελευταίων αγώνων τους, τρεις ομάδες της Basket League. Η Λάρισα είχε 13, το Μεσολόγγι και ο Ηρακλής από 14.

*Ο ίδιος αριθμός κλεψιμάτων στα τρία τελευταία ματς του Λαυρίου και του Προμηθέα.

*Οριακά μικρότερος από τον αριθμό της ΑΕΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια της (16).

Με λίγα λόγια, οι μισές ομάδες της λίγκας έκαναν λιγότερα ή ουσιαστικά τα ίδια κλεψίματα με τον Γκριφιν στους τρεις τελευταίους αγώνες τους!

Στα χνάρια του Άντονι Μπόνερ

Η τάση του Μάλκολμ Γκρίφιν να κλέβει την μπάλα τον οδηγεί σε ένα ακόμη επίτευγμα, ίσως με ακόμη μεγαλύτερη αξία, που έχει να κάνει με την ομάδα του. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), μόνο ένας παίκτης του ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο μέσο όρο κλεψιμάτων σε μία σεζόν. Ήταν ο Άντονι Μπόνερ που σε 38 ματς εκείνης της σεζόν, μέτρησε 85 κλεψίματα και έναν μέσο όρο που 2+ κλεψιμάτων που κανείς άλλος δεν κατάφερε να φτάσει. Ο Γκρίφιν πάντως έχοντας τουλάχιστον τρία ακόμη ματς μπροστά του, προλαβαίνει...

Η πεντάδα των μεγαλύτερων μέσων όρων κλεψιμάτων στην ιστορία του ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...