Ισόπαλος με την Παναχαϊκή ... στη Μυτιλήνη (2000)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 23/4/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν γηπεδούχος την Παναχαϊκή, στη Μυτιλήνη (λόγω τιμωρίας)... σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ισόπαλος με την Παναχαϊκή ... στη Μυτιλήνη (2000)

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.447 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τους Πατρινούς και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος του στην 5η θέση!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία στο 12', αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, με τον Σολάκη.

Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση πλάγιου άουτ του Επαλέ, η μπάλα έφτασε στον Γιοβάνοβιτς, αυτός πάσαρε στον σκόρερ που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ισοφάριση στο 39', όταν ο Μαραγκός βρήκε τον Γεωργιάδη που μπήκε στην περιοχή του Μπαλτιμά και από πλάγια θέση πέτυχε το 1-1.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος αναζήτησε το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Φινοκαλιώτη βρήκε την Παναχαϊκή να πανηγυρίζει μια ισοπαλία, που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα πετύχαινε!

Στο 47' ο Μπαλτιμάς σταμάτησε διαδοχικά τα σουτ των Καραδήμου – Γεωργιάδη, στο 64' η κεφαλιά του Χασιώτη μετά από κόρνερ του Φρατζέσκου πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Στο 72' ο Μπαλτιμάς σταμάτησε την κεφαλιά του Ναλιτζή και στο 81' ίδια τύχη είχε το σουτ του επιθετικού μας, στις καλύτερες ευκαιρίες μας στο δεύτερο 45λεπτο.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Μαραγκός, Χασιώτης, Μπορμπόκης, Τεράτζε και από την Παναχαϊκή οι Μπαλτιμάς, Κωστής, Επαλέ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Κατσιαμπής, Μαραγκός (69' Καφές), Κωνσταντινίδης, Φρούσος (61' Φρατζέσκος), Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Χασιώτης, Καραδήμος (88' Βρύζας), Τετράτζε, Μπορμπόκης

Παναχαϊκή: Μπαλτιμάς, Κωστής, Νατρασβίλι (74' Γιάτσης), Κοπερτίνο, Λυγνός, Γιαννόπουλος, Ναβάρο (78' Ιωάννου), Κατσουράνης, Επαλέ, Γιοβάνοβιτς, Σολάκης (57' Κορδονούρης)

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Το μόνο πράγμα που κάναμε στο α' ημίχρονο ήταν να ισοφαρίσουμε... Τον πιο ψηλό παίκτη της Παναχαϊκής, τον μάρκαρε ο πιο κοντός δικός μας (Τετράτζε).

Ο Επαλέ έχει πολύ δυνατή εκτέλεση πλαγίου και δεν προσέξαμε. Στην επανάληψη είχαμε την υπεροχή, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Είμαι απογοητευμένος που παίκτες με μεγάλη εμπειρία δεν είναι εύστοχοι σε κλασικές φάσεις!»

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Διαβάστε ακόμη...