«Καταπέλτης» ο προπονητής του ΠΑΟΚ!

Ιδιαίτερα αιχμηρός σχετικά με τον προγραμματισμό της ΟΧΕ εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Πάνος Γούσιος.
Πηγή: paok24.com
«Καταπέλτης» ο προπονητής του ΠΑΟΚ!

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Δικεφάλου σημείωσε ότι με βάση το σχεδιασμό το νοκ άουτ ματς κυπέλλου που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες κόντρα στη Δράμα, όλοι περιμέναν να διεξαχθεί στις 15 ή 20 Μαίου (!!!), όμως η ΟΧΕ τελικά είχε άλλα πλάνα, τα οποία όμως τα ανακοίνωσε καθυστερημένα στους συλλόγους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στην κάμερα του AC PAOK TV:

«Έχουμε ένα καλό προπονητικό επιτελείο και με τον Δ. Περβανά και τον Γ. Βακάλη, επικεντρωνόμαστε πλήρως στο πώς πρέπει να προετοιμαστούμε. Δε θα το έλεγα αν είχαμε χάσει γιατί κάποιοι θα το θεωρούσαν ως δικαιολογία. Αλλά αυτό που έκανε η Ομοσπονδία να ορίσει την Πέμπτη απόγευμα νοκ-άουτ αγώνες κυπέλλου για τρεις ημέρες μετά, είναι ερασιτεχνικό. Εμείς είμαστε ένα τεχνικό επιτελείο που κάνουμε σχεδιασμό και περιμέναμε το παιχνίδι κυπέλλου να είναι 15 ή 20 Μαίου. Ξέραμε ότι τη Δευτέρα θα συγκεντρωθεί η Εθνική, άρα εμάς το πλάνο μας ήταν να γίνονται οι προπονήσεις και οι παίκτες να ξεκουραστούν στη συνέχεια με την ευκαιρία της διακοπής. Ξαφνικά τρεις ημέρες πριν μαθαίνουμε ότι παίζουμε ματς και μάλιστα με μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Ήταν μία ιδιαίτερη κατάσταση που δεν ήταν λογική για αθλητισμό υψηλού επιπέδου».

Όσον αφορά το πώς κύλησε η αναμέτρηση με τη Δράμα και το τι πρέπει να κρατήσει, αλλά και τι να προσέξει ο ΠΑΟΚ, είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι ευχάριστο για όσους το παρακολούθησαν. Για εμάς τους προπονητές δεν είναι και τόσο ευχάριστο βέβαια όταν παίρνει τέτοια τροπή. Είναι όμως από τα ματς στα οποία μπορεί μια ομάδα να δει τις αδυναμίες της και το πώς συμπεριφέρεται σε κρίσιμες στιγμές, αφού δεν έχουμε πολλά ντέρμπι. Έτσι μπορούμε να βοηθηθούμε για κάποια παιχνίδια στο μέλλον που μπορεί να πηγαίνουν γκολ-γκολ, γιατί κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη και ενώ είχαμε κατοχή και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση με ένα σουτ, δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει τη νίκη.

Κρατάμε το πρώτο ημίχρονο που δείξαμε πειθαρχεία σε όσα είχαμε πει, λειτουργήσαμε καλά και αμυντικά. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν ροντέο. Είχαμε τεράστια αστοχία από τα έξι μέτρα, από τα εξτρέμ, χαμένα τετ-α-τετ. Μπορεί να έχει καλό τερματοφύλακα η Δράμα, αλλά μας δημιουργήθηκε μία έξτρα νευρικότητα λόγω της πίεσης του “θέλω” του αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με τέσσερα ή πέντε γκολ διαφορά εάν είχαμε καλύτερα ποσοστά.

Όπως και να έχει, αυτές τις νίκες τις απολαμβάνουμε και είναι από τα παιχνίδια που σου μένουν. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα με λογική σα να είχαμε χάσει. Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να το προσεγγίσουμε. Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε. Είναι μία ιδιαίτερη σεζόν. Μία σεζόν 11 μηνών με παύση δύο μηνών στο ενδιάμεσο. Τα παιδιά δίνουν τα πάντα. Κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία μπορεί να είναι αποδεκτά, αλλά πρέπει να είμαστε πιο σκληροί με τους εαυτούς μας για να μην το πληρώσουμε σε άλλα παιχνίδια»

Διαβάστε ακόμη...