«Μήνυμα» Γκαρσία για Τζόλη: Ακατέργαστο ταλέντο, θέλει διαχείριση!

Από sdna.gr:Ο Πάμπλο Γκαρσία είπε δημοσίως όσα σιγοψιθυρίζονται για τον Χρήστο Τζόλη σε ένα μομέντουμ που τον βρίσκει μακριά από τον καλό του εαυτό αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ υψηλής αξίας υπό προϋποθέσεις διαχείρισης.
Πηγή: sdna.gr
«Μήνυμα» Γκαρσία για Τζόλη: Ακατέργαστο ταλέντο, θέλει διαχείριση!

28 αγωνιστικά λεπτά με Παναθηναϊκό, 58' με Αστέρα Τρίπολης, μόλις 19' με Ολυμπιακό και στον πάγκο με Άρη. Ο Χρήστος Τζόλης μοιάζει να έχει μπει στα... πιτς, έχει «σιγήσει» επιθετικά αλλά στις τάξεις του ΠΑΟΚ δεν ανησυχούν, κατανοώντας πως είναι θέμα διαχείρισης του 19χρονου που έχει προλάβει να καταγράψει ήδη απίθανα νούμερα σε μια σεζόν - όνειρο.

Μια σεζόν που δεν μπορεί να «αμαυρωθεί» από την... αφλογιστία των τελευταίων παιχνιδιών, γνωρίζοντας άπαντες πως δεν είναι λογικό να κινείται σε ευθεία γραμμή και διαρκώς στα «κόκκινα» καθ΄όλη τη διάρκεια της. Και αυτό ακριβώς επισήμανε και στις δηλώσεις του ο Πάμπλο Γκαρσία, ξεκινώντας την τοποθέτησή του με την εξής ατάκα: «Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ...».

Μέχρι στιγμής, με συμμετοχή σε 26 γκολ, ο Τζόλης αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό ποδοσφαιριστή σε όλη την Ευρώπη στις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Γύρω του έχει στηθεί επί μήνες -δικαιολογημένα- ένα μεταγραφικό πάρτυ που καλούνται να διαχειριστούν προσεκτικά τόσο οι επιτελείς της ομάδας όσο και ο ίδιος με τον περίγυρό του...

Για τους Θεσσαλονικείς, ο Τζόλης δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή αλλά ένα προσωπικό στοίχημα δεδομένης της ηλικίας του αλλά και των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, με τους αριθμούς του να αποτελούν μια ηχηρή υπενθύμιση για όλες τις πλευρές.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Τζόλης μεταφράζεται ως ένα ακατέργαστο διαμάντι. Κοινή παραδοχή της ποδοσφαιρικής κοινότητας με τον Ουρουγουανό να θέτει -όμως- αστερίσκους, γνωρίζοντας πως έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ακόμη κι αν τον μετατοπίζει ελέω τακτικής και στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που έχει συνηθίσει να παίζει. Γι΄αυτό και φρόντισε, ακόμη και μέσα από τις δηλώσεις του, να του στείλει... μήνυμα:

«Ο Τζόλης όταν ανέβηκε στην Κ19 αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός. Μου δόθηκε η επιλογή να τον πουλήσουμε στη Γερμανία, αλλά εμείς θέλαμε να δουλέψουμε μαζί του, να του αλλάξουμε θέση, γιατί είναι ένα ακατέργαστο ταλέντο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του. Πρέπει να βελτιωθεί και στο αμυντικό κομμάτι, να μάθει να παίζει και στην αντίθετη πλευρά. Θα το βρει μπροστά του, εάν έρθει κάποιος άλλος προπονητής ή πάει σε άλλη ομάδα. Πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Δε σημαίνει αυτό ότι δεν θα αγωνιστεί για παράδειγμα την Κυριακή. Πρέπει να του έχουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δε σημαίνει ότι επειδή δεν αγωνίστηκε, δεν είναι σημαντικό μέλος της ομάδας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το νεαρό της ηλικίας του. Είναι ένα ταλέντο που πρέπει να το προστατεύσουμε, όπως συμβαίνει με τον Λύρατζη, τον Κωνσταντελιά, τον Μιχαηλίδη».

Διαβάστε ακόμη...