Αναστασάκος: «Με συγκινεί που ακόμα με θυμούνται»

Από paok24.com:Ο Ηλίας Αναστασάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «φουλ επίθεση» του «libero 107,4» και μίλησε για τον ΠΑΟΚ με αφορμή τις δυο διαδοχικές νίκες των «ασπρόμαυρων» επί του Ολυμπιακού και τον Άρη στα πλέι οφ. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Πηγή: paok24.com
Αναστασάκος: «Με συγκινεί που ακόμα με θυμούνται»

Για τη χρονιά του στον ΠΑΟΚ με τα 7 γκολ σε 21 παιχνίδια: «Μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερο. Την ξέρετε την ιστορία μου. Μόχθησα για να φτάσω να πάρω μια τέτοια μεταγραφή, την χάρη, θεωρώ ότι την άξιζα και πως έκαναν ο,τι μπορούσα για να φανώ αντάξιος μιας μεγάλης ομάδας. Ακόμα και τώρα με θυμούνται και μου λένε για τη σεζόν που έκανα και με συγκινεί αυτό. Να σε θυμούνται ενώ πέρασαν τα χρόνια, ενώ πέρασαν πολλοί παίκτες από την ομάδα...»

Για τις νίκες του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και Άρη: «Τις είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Δεν ήταν εύκολες. Άλλαξε τακτική προσέγγιση, αμύνθηκε καλύτερα, προηγήθηκε και κράτησε το σκορ. Τα πλέι οφ είναι πάντα περίεργα. Είναι πολλά ματς, δύσκολα ματς, σε μικρό διάστημα. Τέτοιες νίκες σου αλλάζουν τη ψυχολογία και ο ΠΑΟΚ το είχε ανάγκη».

Για τον Γκαρσία: «Ως προπονητή δεν τον ξέρω. Ως παίκτης ήταν ιδιαίτερος. Μαχητής. Αυτό που βλέπατε, αυτό ήταν. Ως προπονητής, θέλει στήριξη, όπως ο καθένας. Ίσως αν ο Γκαρσία να ήταν Έλληνας, να μην είχε... αντέξει. Τα ξέρετε πως πάνε αυτά».

Για τους Σφιντέρσκι και Κρμέντσικ: «Ίδια θέση, αλλά άλλοι παίκτες. Ο Σφιντέρσκι, για παράδειγμα, με τον Άρη δεν σκόραρε αλλά για μένα έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Το γκολ σε τρέφει, το θες, αλλά το θέμα είναι ένα. Για να έχεις διάρκεια πρέπει να κολλήσει στο σύνολο. Ο ΠΑΟΚ είχε επιθετικούς που έπαιζε για αυτούς. Παλιά τον Κλάους, μετά τον Πρίγιοβιτς. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, να στήσεις μια ομάδα και να έρθει να κουμπώσει ο φορ. Ο Κρμέντσικ έχει πολλά στοιχεία αλλά θέλει χρόνο, διάρκεια, να βρει συνοχή με τους υπόλοιπους».

Για τη γεμάτη Τούμπα: «Άστα... Τι να πω; Θα γεμίσουν ξανά τα γήπεδα και θα νομίζουμε ότι βλέπουμε πλέι στέισον. Την έζησα, την απόλαυσα, την έχω μέσα μου. Έχω ζήσει προπόνηση καλοκαιρινή με 17.000 κόσμο, τι άλλο να πω».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Θα πρέπει όλοι να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο στα χαμηλά στρώματα. Βλέπουμε όλοι τα ψηλά αλλά ξεχνάμε από που παίρνουν παίκτες οι ομάδες. Οι μικρές κατηγορίες ασφυκτιούν».

Για τον Τζόλη: «Αυτό το παιχνίδι έχει ένα μεγάλο προσόν. Πως να το πω... Παίζει σα να έχει εμπειρία. Δεν παρασέρνεται, έχει ορμή, ενθουσιασμό, ταχύτητα, αλλά είναι κοντρολαρισμένος. Είτε είναι στον ΠΑΟΚ του χρόνου, είτε πάει κάπου αλλού, οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες. Για να δεις το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, πρέπει να ζήσει σε περιβάλλον πρωταθλητισμού».

Διαβάστε ακόμη...