Αμοιρίδης: «Ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός Ελλάδας- Ευεργέτης ο Ιβάν Σαββίδης»

Από sdna.gr:Ο Κώστας Αμοιρίδης στηρίζει τα τελευταία χρόνια το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ και μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας γυναικών που κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: sdna.gr
Αμοιρίδης: «Ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός Ελλάδας- Ευεργέτης ο Ιβάν Σαββίδης»

Ο χρηματοδότης και χορηγός αυτής της μεγάλης προσπάθειας στο βόλεϊ, αλλά και σε άλλα τμήματα του Δικεφάλου μίλησε για την επόμενη μέρα στο τμήμα γυναικών, ανέφερε ότι στην ομάδα θα μείνει ο ίδιος κορμός, ενώ μίλησε και για την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα πάλης.

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Όπως γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, θέλω με ότι καταπιάνομαι να το κάνω καλά, αλλιώς δεν το κάνω καθόλου. Την μισώ την μετριότητα!

Πιστεύω ότι στο βόλεϊ γυναικών, πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ. Ήμασταν στα τοπικά πρωταθλήματα και τελευταίοι στην βαθμολογία. Όταν πήγα να δω την ομάδα, ένιωσα τεράστια απογοήτευση. Δηλαδή τα κοριτσάκια στο γυμνάσιο έπαιζαν καλύτερα.

Οπότε πήρα το τμήμα και άρχισα να κάνω μια ομάδα να πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά θα έχει και υποδομές. Ουσιαστικά το κάθε παιδί εντός Ελλάδας, το κάθε ταλέντο να έρχεται στον ΠΑΟΚ. Να πάρουμε όλα αυτά τα παιχνίδια, να τα κρατήσουμε στον αθλητισμό και να τα αναπτύξουμε. Αύριο αυτά τα ταλέντα να γίνουν η Εθνική. Πέραν του ότι θέλω να έχουμε έναν κορμό που θα παίρνει τίτλους, θέλω να είναι η νέα Εθνική και μια κοινωνική προσφορά προς την χώρα γενικότερα.

Και στις κορασίδες έχουμε ομάδα που μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, αφού οι νεανίδες έχουν κάνει το 2/2 τα δυο τελευταία χρόνια. Έχουμε 14 παίκτριες στην μεγάλη ομάδα, από αυτές οι 12 είναι Ελληνίδες. Επειδή φέτος το πρωτάθλημα διακόπηκε, το Κύπελλο είναι σαν να είναι και πρωτάθλημα μαζί στο βόλεϊ γυναικών. Πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στο Κύπελλο συνολικά στην διοργάνωση, πήραμε 15 σετ και χάσαμε μόνο δυο.

Πήγαμε πολύ καλά, αλλά όχι... τέλεια!

Αν δεν χάναμε κανένα σετ, θα ήμασταν τέλειοι.

Πιστεύω ότι η ομάδα κατά βάση θα είναι η ίδια. Έχει δέσει πλέον το σύνολο και γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Είναι πολύ καλά παιδιά όλες τους και πιστεύω ότι οι νεάνιδες είναι όλες για την Εθνική. Με την είσοδο την δική μας άλλαξαν και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για όλο το ελληνικό βόλεϊ. Στο άθλημα υπήρχε ένας Ολυμπιακός που μονοπωλούσε τα πάντα και από εκεί και πέρα τίποτα. Τώρα ξαφνικά όλοι κινούνται. Ήρθαμε εμείς, δημιουργήσαμε ανταγωνισμό και τους βάλαμε όλου στο... τριπάκι να γίνουν καλύτεροι. Εγώ θέλω να είναι ο καλύτερος ανάμεσα στους καλούς, όχι καλός ανάμεσα στους κακούς. Δεν έχει νόημα. Όταν δεν έχεις ανταγωνισμό δεν βελτιώνεσαι, μένεις στάσιμους.

Και στην πάλη είμαι ο βασικός χρηματοδότης. Το τμήμα βολόδερνε και σήμερα στην πάλη το πρωτάθλημα το παίρνουμε για την... πλάκα. Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια στην πάλη, εκεί βοηθάει πάρα πολύ ο Χάρης ο Μάλλιος που τρέχει το τμήμα και είναι ένα φανταστικό παιδί. Η πάλη είναι ένα άθλημα που έχει ένα πρωτάθλημα τον χρόνο, είναι ιδιαίτερο. Ενώ το βόλεϊ έχεις αγώνα... κάθε βδομάδα.

Εμένα είναι το άθλημα που έζησα και αγάπησα η πάλη, για αυτό και το στηρίζω όπως μπορώ. Γενικότερα το άθλημα όχι μόνο ως ΠΑΟΚ, θέλω να το βοηθήσω.

Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι κάτι ή μπορείς να το κάνεις τέλεια ή δεν πρέπει να το κάνεις. Η θέση στον ερασιτέχνη είναι μια θέση που για να την κάνω τέλεια, θα έπρεπε να μην κάνω κάτι άλλο. Θα έπρεπε να είναι η αποκλειστική μου απασχόληση. Επειδή βλέπω τι γίνεται εκεί, είναι μια θέση με τεράστιες ευθύνες. Έχεις την μια δουλειά σου, έχεις την δεύτερη δουλειά σου, έχεις μια τρίτη δουλειά και έχεις... και μια τέταρτη στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Οργανικά και χρονικά δεν γίνεται, δεν μπορείς να το κάνεις καλά. Από την στιγμή που είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να το κάνω καλά, με τίποτα δεν θα πλησίαζα κάτι τέτοιο.

Εκ των πραγμάτων θα ήταν μετριότητα. Αν για έναν έξυπνο άνθρωπο θέλει 10 ώρες να αφιερώνεις στον ΑΣ και εσύ έχεις μόνο μια, είναι δεδομένο ότι δεν θα πάει καλά. Είναι ηλίου φαεινότερο.

Ο Ιβάν Σαββίδης σημαίνει... τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Είναι ευεργέτης για τον ΠΑΟΚ, ένας άνθρωπος ήρθε και μας έδωσε όραμα. Βγαίνει ο ΠΑΟΚ δεύτερος και λέμε αποτυχία, που στα τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ πότε ήταν ξανά δεύτερος πριν την εποχή Σαββίδη; Ποτέ...

Λέμε τώρα ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος και είναι αποτυχία. Εγώ θυμάμαι τον ΠΑΟΚ να είναι 3ος και 4ος και 5ος, αλλά να είναι πραγματικά αποτυχία. Αγάπαω τον ΠΑΟΚ, αγαπάω και την πόλη και είναι η αλήθεια ότι ο Σαββίδης έχει προσφέρει και στην Θεσσαλονίκη και στην χώρα γενικότερα. Είναι ένας ιδιαίτερος, ένας άνθρωπος για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ που αποτελεί ευλογία.

Μόνο καλά πράγματα μπορείς να βρεις στον Σαββίδη. Όσο κακοπροαίρετος και αν είσαι, μόνο καλά μπορείς να πεις.

Μια φορά βρέθηκα μαζί του και με εντυπωσίασε, που δεν είμαι άνθρωπος που ενθουσιάζομαι ούτε με τον εαυτό μου. Κάνω αυτό που κάνω χωρίς να το διαφημίσω, το κάνω για εμένα. Δεν έχω υπαρξιακά προβλήματα να βγαίνω να το φωνάζω, το κάνω για μένα και αισθάνομαι καλά με αυτό, αφήνω οι άλλοι να κρίνουν την δουλειά μου και τα έργα μου. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μιλάς με τις πράξεις σου και να μην μιλάς με αυτά που δεν έκανες ή με αυτό που θεωρείς ότι είσαι. Από τους λίγους ανθρώπους που με εντυπωσίασαν με την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης τους».

Πηγή: Focus FM 103,6

Διαβάστε ακόμη...