Το double double του Μαργαρίτη και η νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι για το αυριανό παιχνίδι της Stoiximan Basket League με την τελευταία του νίκη επί του αυριανού αντιπάλου να είναι από τον Ιανουάριο του 2015 στο ίδιο γήπεδο.
Πηγή: paok24.com
Το double double του Μαργαρίτη και η νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)

Τότε με τον ΠΑΟΚ να είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο περίμενε τον Παναθηναϊκό με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Γκιστ, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Γιάνκοβιτς. Στον πάγκο των "πράσινων" ήταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και μάλιστα το εν λόγω παιχνίδι ήταν από τα τελευταία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, μετά και την κακή πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Εκείνη την ημέρα ο ΠΑΟΚ όμως, είχε μπει από την αρχή στο παιχνίδι καλύτερα από τον αντίπαλό του. Με παίκτες όπως ο Μαργαρίτης σε νεότερη ηλικία, ο Κάρτερ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ, ο τότε rookie Όντουμ, αλλά και ο βετεράνος Μπρέμερ που είχε εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια.

Το προβάδισμα του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 19-13 για τον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά στο τέλος του ημιχρόνου και να παίρνει προβάδισμα με σκορ 30-32. Εκεί όμως ήρθε και η απάντηση του ΠΑΟΚ. Στην τρίτη περίοδο ο Δικέφαλος πέτυχε 20 πόντους κρατώντας τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό στους 13 και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 50-45.

Τέλος στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγάλο μπαμ. Με όπλο την άμυνα σε περιφέρεια και ρακέτα δέχθηκε στην τέταρτη περίοδο μόνο 9 πόντους και στην επίθεση με μεγάλα τρίποντα και με πολλά κλεψίματα, πέτυχε 21 πόντους και πήρε μία τεράστια νίκη με 17 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό που μέχρι και σήμερα δεν έχει δεχθεί τόσο βαριά ήττα στην περίοδο της αυτοκρατορίας του.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν άλλος από το σημερινό αρχηγό του. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ δίπλα του ήταν ο Κάρτερ με 18 πόντους, ο Λάνγκφορντ με 15, αλλά και ο Τζέικομπ Όντουμ με 10 πόντους και 5 ασίστ.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την μεγάλη νίκη:

Διαβάστε ακόμη...