Γυναικείο βόλεϊ: Θέλει να γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και ΑΟ Θήρας διεκδικούν σήμερα (16/4) τον Κύπελλο Ελλάδας, σ' ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης. Αμφότεροι οι αντίπαλοι στοχεύουν στο πρώτο τρόπαιό τους στη διοργάνωση. Από thessports.gr:Ο ΠΑΟΚ στην Α' φάση ξεπέρασε το εμπόδιο της Θέτιδας Βούλας, στον προημιτελικό αγώνα επικράτησε του Α.Ο. Λαμίας 2013 και στον ημιτελικό επικράτησε του Άρη. Είναι ο πρώτος τελικός κυπέλλου στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ του συλλόγου.
Πηγή: thessports.gr
Γυναικείο βόλεϊ: Θέλει να γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Σαντορίνης για να φτάσει μέχρι τον τελικό απέκλεισε στην Α' φάση με δύο νίκες τον Πορφύρα, στα προημιτελικά απέκλεισε τον μέχρι πρότινος Κυπελλούχο Ολυμπιακό με 3-1 σετ και στον ημιτελικό επικράτησε εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Είναι ο δεύτερος τελικός κυπέλλου για τον Α.Ο. Θήρας μετά το 2019 στις Σέρρες.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης η Ε.Σ.Α.Π. παραχώρησε στην Ε.Ο.ΠΕ. τον πλήρη εξοπλισμό του video check, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για τις δύο ομάδες.

Δ.Γ. Α' Ηλιούπολης, 20.00 (ΕΡΤ3): ΑΟ Θήρας – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητές: Ράπτης, Μαυρικίδης. Επόπτες: Τόλιος, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Σπίγγου. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Θεοδωρίδου.
Αναπληρωματική επόπτρια: Χριστίνα Κατερλή,

Μαριαλένα Αρτακιανού (Λίμπερο ΑΟ Θήρας): «Ήρθε η στιγμή να έρθει ένας τίτλος στη Σαντορίνη»

«Η ψυχολογία της ομάδας είναι ανεβασμένη. Έχουμε δώσει δύο δυνατά παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που μας βοήθησαν και είμαστε προετοιμασμένες για άλλο ένα δυνατό αγώνα. Όλες θέλουμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη και θέλουμε να γυρίσουμε Σαντορίνη με το πρώτο μας τρόπαιο. Είμαστε ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμες. Όπως και με τον Παναθηναϊκό, ο αγώνας θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο ψύχραιμη στις δύσκολες συνθήκες. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από 7 χρόνια προσπαθειών να έρθει ένας τίτλος στον ΑΟ Θήρας. Κάθε χρόνο η ομάδα βρίσκεται στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ. Μας έχει δοθεί μία ευκαιρία φέτος με το κύπελλο, που ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους μας..

Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Ακραία ΑΟ Θήρας): «Οι πιθανότητες είναι 50-50»

«Κατ' αρχήν είμαστε όλες πολύ χαρούμενες που παίζουμε ένα ακόμη παιχνίδι... Ήταν ελάχιστοι οι αγώνες που παίξαμε φέτος και έτσι ο βασικός στόχος ήταν να φτάσουμε ως το τέλος στο θεσμό του Κυπέλλου. Από κει και πέρα νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για να πάρει έναν τίτλο το νησί της Σαντορίνης που έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και γενικά δίνει ώθηση στο γυναικείο βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες με γεμάτο ρόστερ και πολλές καλές αθλήτριες, ενώ χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω να έχει και ταλαντούχα κορίτσια όπως για παράδειγμα η Κυπαρίσση. Κι είναι πολύ ωραίο που θα έχουμε έναν τέτοιο αντίπαλο αύριο στον τελικό. Είναι 50-50 ο τελικός γιατί το θέλουμε κι οι δύο πάρα πολύ... Σίγουρα θα μετρήσουν κι άλλα πράγματα όπως η τακτική, η συγκέντρωση, αλλά νομίζω θα παίξει μεγάλο ρόλο και η θέληση που θα δείξουν οι δύο ομάδες στον τελικό».

Μίλιτσα Κούμπουρα (Διαγώνια ΠΑΟΚ): «Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση»

«Ο ΑΟ Θήρας είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε άγχος. Περιμένουμε όλοι να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Γενικά φέτος ήταν πολύ δύσκολη σεζόν, όλα ήταν αβέβαια. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να πάρουμε τον τίτλο και χαιρόμαστε που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ο ΑΟ Θήρας είναι διαφορετική ομάδα από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Παλεύουν για κάθε πόντο και πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση».

Ιωάννα Πολυνοπούλου (Κεντρική ΠΑΟΚ): «Έχουμε δουλέψει σκληρά»

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε στον τελικό. Η Σαντορίνη είναι πολύ δυνατή ομάδα και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν δώσαμε πολλά δύσκολα ματς φέτος και περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάνε όλα όσο καλύτερα γίνεται. Και πέρυσι ήμασταν μέσα στους στόχους μας αλλά λόγω της πανδημίας δεν ολοκληρώσαμε τη σεζόν. Φέτος το ίδιο, είμαστε μέσα στους στόχους μας και θέλουμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με το κύπελλο. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι'αυτό. Πάντα υπάρχει άγχος αλλά αυτό είναι δημιουργικό».

Διαβάστε ακόμη...