Ο εξηντάρης κ. Τζος Κάρτερ

Απο paok24.com: Συνέπεια και σταθερότητα από τον Αμερικανό
Πηγή: paok24.com
Ο εξηντάρης κ. Τζος Κάρτερ

Μπορεί να ήρθε στον ΠΑΟΚ με σχεδόν ένα χρόνο απραξίας στην πλάτη του κι έχοντας κλείσει τα 34, αλλά από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι στο κλειστό της Λάρισας απέδειξε πως μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι. Ο Τζος Κάρτερ μετά από επτά παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας.

Δεν αποτελεί αποκλειστικά δική του ευθύνη, καθώς το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη αναδεικνύει συυνεχώς καινούργιους πρωταγωνιστές, αλλά από τη μέρα που εντάχθηκε στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ μετρά 6 νίκες και μόλις μία ήττα.

Το εντυπωσιακότερο ωστόσο, είναι οι επιδόσεις του Αμερικανού πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Κι αν στην αρχή ήταν μικρό το δείγμα που είχαμε, πλέον, και μετά από επτά παιχνίδια, μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί το 62% με το οποίο εκτελεί. Για την ακρίβεια ως τώρα, μετράει 18/29 τρίποντα (62%) ενώ σκοράρει 12 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως οι ασπρόμαυροι ενισχύθηκαν όχι απλά ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, προσθέτοντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη, που έχει εξελιχθεί σε βασικό άξονα της επίθεσης του.

Διαβάστε ακόμη...