Φάκελος ακαδημίες: Ποιος μίλησε για «παύλα»;

Από sdna.gr:Το πρωτάθλημα Κ19 της Super League είναι προ των πυλών καθώς απομένει και τυπικά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μην κρύβουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη κόντρα στους θιασιώτες της «παύλας» που επιχείρησαν να φέρουν στοχευμένα αναστάτωση...
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος ακαδημίες: Ποιος μίλησε για «παύλα»;

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν «ζυμώσεις» στις τάξεις των ακαδημιών δεδομένου πως οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για την επανέναρξη προπονήσεων των ομάδων Κ19. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των διευθυντών των Ακαδημιών για το τι μέλλει γενέσθαι με τα φυτώρια, ο ΠΑΟΚ έκανε σαφές σε κάθε τόνο πως επιθυμεί το πρωτάθλημα να διεξαχθεί όπως προβλέπεται (σ.σ. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός -μάλιστα- ισοβαθμούν, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο) σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που καλοβλέπει την αντικατατάσταση του πρωταθλήματος με μια διοργάνωση Κυπέλλου και από εκεί να βγει ο νικητής της σεζόν.

Γεγονός που δεν συνάδει με τη λογική καθώς οι νέοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο Youth League σε περίπτωση παρουσίας της ανδρικής ομάδας στους ομίλους Champions League! Το αξιοσημείωτο δε είναι πως τη θέση του ΠΑΟΚ αφουγκράζονται και οι υπόλοιπες ομάδες, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρωτιά που θα τους φέρει σε... ευρωπαϊκές περιπέτειες.

Προ ημερών, ο προπονητής της ομάδας Κ19 του Άρη, Κώστας Καζάνας, είχε μιλήσει ανοιχτά στο Yellow Radio για το εν λόγω ζήτημα, κάνοντας σαφές πως δεν νοείται να μη συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, το πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο να μην τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί πρέπει να στείλουμε κάποιον στο Youth League. Ουσιαστικά το να μην τελειώσει το πρωτάθλημα αυτό εξυπηρετεί. Αυτή είναι η ουσία σε αυτήν την ηλικία. Να βγεις έξω, να πάρεις αυτές τις εμπειρίες. Αλλιώς θα εξελιχθεί ένας παίκτης που έχει πάρει με τέτοιες εικόνες. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιες ομάδες να θέλουν να βγει στο Champions League κάποιος που δεν το έχει κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ήμασταν τέταρτοι αλλά με δύο αγώνες λιγότερους, αν τα κερδίζαμε και τα δύο και έκανε μία γκέλα ο πρώτος θα βρισκόμασταν εμείς πρώτοι».

Από πλευράς ΠΑΟΚ και κόντρα στα δημοσιεύματα που τους «χρέωναν» επιθυμία παύλας, χαιρετίζουν την απόφαση για το πρωτάθλημα της Κ19, τονίζοντας πως ο διακαής τους πόθος καθ΄όλη τη διάρκεια της περιπέτειας με την πανδημία είναι να επιστρέψουν οι ακαδημίες σε κανονικούς ρυθμούς, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε πρώτη φάση, ωστόσο, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως επιτέλους η Κ19 λογίζεται και συνδέεται ως ένα κομμάτι ζωτικής σημασίας για την ανδρική ομάδα και ως εκ τούτου η επιστροφή στις προπονήσεις φαντάζει μια σπουδαία είδηση για τους ιθύνοντες και πρωτίστως τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς ασκούσαν πάγια πίεση όλο το προηγούμενο διάστημα σε Super League και αρμόδιους φορείς και για τα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως αυτά των Κ17 και Κ15 δεδομένου πως η επιστροφή τους στα γήπεδα θα μπορούσε να επιτραπεί, από τη στιγμή που κατά καιρούς βρέθηκαν πίσω στα θρανία. Και για να επανέλθουμε στο σήμερα, αυτό αγγίζει ιδιαιτέρως την Κ17 από τη στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία:

«Μας λυπεί ιδιαιτέρως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθώς διακαής μας πόθος είναι να επιστρέψουν στο γήπεδο όλα τα τμήματά μας, γνωρίζοντας πόσο σκληρή είναι για τα παιδιά η σεζόν απραξίας...», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επιτελείς του Δικεφάλου που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο των ακαδημιών δεδομένης της σημασίας και της επένδυσης του ΠΑΟΚ στα φυτώρια του.

Η επιστροφή της Κ19 σε ρυθμούς προπονήσεων και η διαφαινόμενη επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στις ακαδημίες είναι ένα πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα με φόντο την «κανονικότητα» κόντρα στην αναστάτωση που τεχνηέντως επιχειρήθηκε από θιασιώτες της «παύλας» που εμμένουν ακόμη στον «πόλεμο» εντυπώσεων...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...