ΠΑΟΚ: Τρεις παράγοντες γέννησαν «κέρδος» 20 εκατομμυρίων σε μισό χρόνο

Από sdna.gr:Από τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη, σύμφωνα με τα δεδομένα του transfermarkt, ο ΠΑΟΚ «πλούτισε» κατά περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, θεωρητικό κέρδος που πηγάζει από την αύξηση της αξίας του ρόστερ του και το οποίο του δίνει προοπτική για σπουδαία μεταγραφικά έσοδα ενόψει καλοκαιριού.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Τρεις παράγοντες γέννησαν «κέρδος» 20 εκατομμυρίων σε μισό χρόνο

Ξεκινώντας από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε κατά τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και αφαιρώντας το ποσό που πλήρωσε από την αξία που - σύμφωνα με το transfermarkt - έχουν αυτοί σήμερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε κέρδος της τάξης των 5.240.000€, από τους Καγκάβα, Σβαμπ, Μουργκ, Νινούα, Περέιρα, Βρακά και Μπράντονιτς. Αλλά το σημαντικότερο μέρος της κερδοφορίας σε αξία ρόστερ για τον Δικέφαλο δεν προήλθε από τα πρόσωπα που ήρθαν, αλλά από εκείνα που... ήδη βρίσκονταν στην Τούμπα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε επιπλέον κατά 16.400.000€ (!) την αξία του ρόστερ του, κυρίως χάρη στην άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας τριών ποδοσφαιριστών του: Τζόλη (αύξηση αξίας κατά 9,6εκ.), Ίνγκασον (κατά 2,5εκ.) και Μιχαηλίδη (κατά 2,1εκ.).

Από την άλλη, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είδαν την αξία τους να μειώνεται, κυρίως ο Πασχαλάκης, ο Λάμπρου και ο τραυματίας και απών καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της σεζόν, Μιχάι, προκαλώντας μια μείωση αξίας στο ρόστερ του Δικεφάλου της τάξης των 800.000€.

Συνολικά, λοιπόν, η βελτίωση και οι συχνές και συνήθως καλές εμφανίσεις ορισμένων, η ραγδαία αύξηση της τιμής των Τζόλη, Ίνγκασον και Μιχαηλίδη και η απόκτηση - κατά κύριο λόγο - ελεύθερων ποδοσφαιριστών, ήταν τρεις παράγοντες που έφεραν στον ΠΑΟΚ ένα θεωρητικό κέρδος 20.840.000€, με το οποίο μπορεί να βγει το καλοκαίρι στην αγορά, αναζητώντας πιθανούς αγοραστές και λαμβάνοντας πραγματικά πλέον στην τσέπη του την αξία όσων αποχωρήσουν.

Φυσικά, τα μεταγραφικά (πραγματικά) κέρδη, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με λογική και σύνεση, σε επιλογές που θα κάνουν και πάλι τον Δικέφαλο ρεαλιστικό ανταγωνιστή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...