Τακουρίδης: «Μας λείπει ο κόσμος μας, δίψα για το Λιγκ Καπ»

Από paok24.com: Στον Libero 107,4 και στην εκπομπή “Full επίθεση” φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γιάννης Τακουρίδης, με αφορμή τη σπουδαία χθεσινή νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού στο “Παλατάκι”.
Πηγή: paok24.com
Τακουρίδης: «Μας λείπει ο κόσμος μας, δίψα για το Λιγκ Καπ»

Ο διεθνής κεντρικός του Δικεφάλου και εκ των αρχηγών της ομάδας, είπε χαρακτηριστικά:

Για τη νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού: “Ήταν μια καλή νίκη, όλοι στην ομάδα ξέρουμε τη σημασία των παιχνιδιών με τον Ολυμπιακό, είτε ένα ματς έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε όχι. Δυστυχώς μείναμε νωρίς εκτός τίτλου όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ είναι διαφορετικό τη φετινή χρονιά.  Πρέπει βέβαια να ακολουθηθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος, καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να εξασφάλισε τον τίτλο όμως υπάρχουν και οι θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας σεζόν”.

Για τη μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ με τον Ματιάσεβιτς στον πάγκο: “Είναι δεδομένη η μεταμόρφωση προς το καλύτερο. Η ομάδα παλεύει κάθε παιχνίδι, υπάρχει καλό κλίμα από το ξεκίνημα της σεζόν έως τώρα. Δουλεύουμε σωστά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο, παρά τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει. Αποδίδουμε σε καλό επίπεδο και παίρνουμε νίκες. Πάντα παίζει ρόλο μία αλλαγή προπονητή, όμως η βελτίωση της ομάδας δεν είναι αποκλειστικά θέμα προπονητή. Ο κόουτς μας βοήθησε σε πολλά κομμάτια, είναι αλήθεια αυτό, όπως μας βοήθησε και οι προηγούμενοι. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε επαγγελματίες και πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να πετύχει η ομάδα”

Για το αν υπάρχει στην ομάδα πικρία για το ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου: “Υπάρχει, αυτό είναι αλήθεια. Δεν θέλω να σταθώ σε δικαιολογίες, είτε αυτές αφορούν ατυχίες με τραυματισμούς είτε κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, υπήρχαν τραυματισμοί βασικών παικτών που ήταν καθοριστική, όταν για παράδειγμα παίζεις τρία ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα και αγωνίζεσαι χωρίς βασικούς παίκτες σου. Ίσως αυτό που μένει είναι πως με την εικόνα που δείχνει η ομάδα το τελευταίο καιρό, υπάρχει η πίκρα πως θα μπορούσαμε να είμασταν ψηλότερα και αξίζαμε να βρισκόμασταν ψηλότερα”΄.

Για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και το αν η ομάδα έχει έξτρα κίνητρο: “Από ότι γνωρίζω δεν θα γίνει το Κύπελλο, συνεπώς έχουμε μια ευκαιρία να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, μπορούμε να σταθούμε σε πολλά, όπως για παράδειγμα στην απουσία του κόσμου. Από όλες τις ομάδες έλειψε ο κόσμος, αλλά ειδικά στον ΠΑΟΚ έλειψε περισσότερο με βάση τη δυναμική αυτή της ομάδας στην έδρα της. Υπήρχαν και άλλα θέματα, όπως οι διακοπές του πρωταθλήματος, πράγματα που δεν βοηθάνε καμία ομάδα να βρει ρυθμό. Όλα αυτά επηρέασαν το πρωτάθλημα, όμως έχουμε μπροστά μας μία καλή ευκαιρία στο τελείωμα της χρονιάς, να φέρουμε έναν τίτλο στην ομάδα και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας”.

Για το πως νιώθει ένας επαγγελματίας αθλητής να αγωνίζεται χωρίς κόσμο στις κερκίδες: “Η διαφορά είναι αισθητή, δεν το συζητάμε. Ο αθλητής είναι βέβαια επαγγελματίας και πρέπει να κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του είτε παίζει μπροστά σε 10 άτομα είτε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Στην πράξη αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό. Ακόμα και η πίεση του κόσμου είναι παραγωγική και είναι καλό να υπάρχει. Έλειπε όλο αυτό, ένα ματς μπορεί να χαθεί ή να κερδηθεί από τον κόσμο και σίγουρα η όλη κατάσταση δεν ήταν και δεν είναι ευχάριστη”.

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη ενόψει του Λιγκ Καπ: “Όταν παίζεις σε ένα φάιναλ φορ, θέλεις να κατακτήσεις τον τίτλο. Έχουμε τη δίψα, η ομάδα έχει και με το παραπάνω τη θέληση να μπει στο γήπεδο το επόμενο Σαββατοκύριακο και να δώσει ότι έχει για να κατακτήσει το τρόπαιο”.

Για το αν ο ίδιος και οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφουγκράζονται το ενδιαφέρον πολλών φίλων του Δικεφάλου για την ομάδα βόλεϊ: “Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια στο βόλλεϊ από την πρώτη χρονιά που η ομάδα άλλαξε πορεία και κάνει πρωταθλητισμό. Είναι δίπλα μας, μας στηρίζει, μας κάνει κριτική κάτι που είναι φυσιολογικό αφού έχει απαιτήσεις. Μας λείπει ο κόσμος μας αλλά τον νιώθουμε κοντά μας και έχουμε στο μυαλό μας σε κάθε παιχνίδι πως πρέπει να τον κάνουμε χαρούμενο”.

Διαβάστε ακόμη...