Ελ Καντουρί στο SDNA: «Περίεργη σεζόν, θα κάνουμε τα πάντα για το Κύπελλο»

Από sdna.gr:Κάπως... περίεργη χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος στάθηκε στις συζητήσεις που έγιναν εντός αποδυτηρίων πριν το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβολαίου του, κάνοντας σαφές πως επιθυμεί να παραμείνει κάτοικος Τούμπας.
Πηγή: sdna.gr
Ελ Καντουρί στο SDNA: «Περίεργη σεζόν, θα κάνουμε τα πάντα για το Κύπελλο»

Ο σκοπός επετεύχθη στο ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την απόδοσή του. Όπως τόνισε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, μιλώντας στο SDNA, μερικές φορές δεν έχει σημασία ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ. Χάσαμε πριν από τρεις μέρες με 3-0, ενώ παίξαμε καλά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό. Πιστεύω πως με την ΑΕΚ δεν παίξαμε εξίσου καλά. Δεν ήταν κακό παιχνίδι αλλά μας έδωσε μια σημαντική νίκη. Αυτό ήταν και το ζητούμενο για εμάς, το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία τόσο ο τρόπος, όσο η νίκη».

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ να διαχειριστεί μια ασφυκτική πίεση εντός της ομάδας, με τον Μαροκινό να σημειώνει πως: «Γνωρίζαμε ότι υπάρχει γρήγορα παιχνίδι μπροστά μας μετά την ήττα της Κυριακής. Έπρεπε να ξεχάσουμε αμέσως ότι έγινε με τον Παναθηναϊκό και να αφοσιωθούμε στον ημιτελικό. Αυτό μας είπε ο προπονητής. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, γιατί ήταν μια... δύσκολη ήττα. Η ομάδα έχει χαρακτήρα και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως το βάρος της προετοιμασίας με φόντο την ΑΕΚ έπεσε στο ψυχολογικό κομμάτι δεδομένου πως ήταν βασικό για τον ΠΑΟΚ να σταθεί στα πόδια του: «Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, πάντα συζητάμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αναλύουμε τα παιχνίδια, αναλύσαμε και αυτό με τον Παναθηναϊκό. Τι δεν πήγε καλά, τι κάναμε καλά. Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ το πιο σημαντικό ήταν η ψυχολογία και εκεί έπεσε το βάρος. Όταν χάνεις με 3-0 πρέπει να δείξεις δυνατός ψυχολογικά και να δώσεις απαντήσεις. Νομίζω ότι τα καταφέραμε καλά...».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα έχει ψυχολογικό θέμα και παρουσιάζει αυτά τα σκαμπανεβάσματα στον αγωνιστικό χώρο: «Ίσως, ναι. Παίζει ρόλο ότι έχουμε και πολλούς νεαρούς παίκτες στην ομάδα αυτή την σεζόν. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγάλη ποιότητα στην ομάδα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Αυτή η σεζόν είναι κάπως περίεργη, αλλά οι νεαροί παίκτες της ομάδας την επόμενη σεζόν θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

Πάντα όταν κερδίζεις, ανακτάς την αυτοπεποίθηση που έχεις χάσει από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ισχύει για όλες τις ομάδες όμως, ότι αν έχεις χάσει με 3-0 τρεις μέρες πριν, είναι δύσκολο να κάνεις ένα καλό παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος ο αγώνας και ότι η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα την Κυριακή. Και οι δυο ομάδες ήμασταν πεσμένες ψυχολογικά. Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι».

Μια πιθανή κατάκτηση Κυπέλλου ενδεχομένως να μπορούσε να «σώσει» τη σεζόν, με τον έμπειρο χαφ να υποστηρίζει πως: «Ναι, πιστεύω πως ναι. Μπορεί να είμαστε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορούμε να... ξεχάσουμε τους αγώνες του πρωταθλήματος. Έχουμε στόχους και στο πρωτάθλημα που θέλουμε να πετύχουμε. Το Κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε και στο ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του, κάνοντας πάντως σαφές πως επιθυμεί να παραμείνει κάτοικος Τούμπας και μετά το καλοκαίρι: «Είμαστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά προέχει να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν. Μετά το τέλος της σεζόν, θα συζητήσουμε ξανά και ελπίζω να βρεθεί μια λύση για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Φυσικά και θα είμαι χαρούμενος αν μείνω στην Τούμπα!».

Διαβάστε ακόμη...