Η σειρά του ΄18... αγνοείται!

Από inpaokcom: Η FORZA για τις, προ τριετίας, μεταγραφές του ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Η σειρά του ΄18... αγνοείται!

Εξι ήταν τα νέα πρόσωπα το καλοκαίρι του 2018. Οι Χατσερίντι, Ζαμπά, Ακπομ, Βέρνμπλουμ, Τόσκα και Καρέλης πήραν νταμπλ στο τέλος της σεζόν, αλλά πλέον κανείς δεν δηλώνει κάτοικος Τούμπας

Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι τα έξι αποκτήματα εκείνης της περιόδου γεύθηκαν με το «καλημέρα» στον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά ούτε ένας δεν συνεχίζει στο Δικέφαλο, μια κι ο Ζαμπά παραχωρήθηκε δανεικός στη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Αφήνοντας πίσω του τη δεκαετή παρουσία στην Ντιναμό Κιέβου, ο Γεβγέν Χατσερίντι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ήδη από τις 31 Μαΐου 2018. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν τέθηκε ουσιαστικά στο περιθώριο. Τον Ιούλιο που ακολούθησε, έλυσε το συμβόλαιο του με το Δικέφαλο και παρέμεινε χωρίς ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, όταν ήρθε σε συμφωνία με την Ντιναμό Μπρεστ. Στην ομάδα της Λευκορωσίας παρέμεινε για ένα χρόνο, ενώ το τελευταίο τρίμηνο δηλώνει... άνεργος. Τον ερχόμενο Ιούλιο ο Ουκρανός πρώην διεθνής θα κλείσει τα 34 του χρόνια.

Την ημέρα (Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018), που η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχωρούσε για το Χορστ της Ολλανδίας, όπου θα έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, ανακοινώνονταν και η απόκτηση του Λέο Ζαμπά από την Αχμάτ Γκρόζνι. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής στη νέα του ομάδα, κλείνοντας την πρώτη σεζόν με επτά γκολ και έντεκα ασίστ σε σύνολο 40 αγώνων.

Η μεταγραφή του Τσούμπα Ακπομ από την Αρσεναλ είχε ολοκληρωθεί αφότου ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Βασιλείας. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Νιγηριανής καταγωγής επιθετικός παρέμεινε στη σκιά του Πρίγιοβιτς, αλλά μετά την αποχώρηση του τελευταίου, ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας έγινε ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ, «υπογράφοντας» με δικό του γκολ και την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό εναντίον της ΑΕΚ. Με δεκαοχτώ τέρματα σε 79 συμμετοχές, ο Ακπομ έπαιξε για τελευταία φορά με το Δικέφαλο στο ματς με την Μπενφίκα και πλέον συνεχίζει στην Τσάμπιονσιπ με τη Μίντλεσμπρο.

Η συμφωνία για τριετή συνεργασία με τον Πόντους Βέρνμπλουμ ανακοινώθηκε στις 16 Αυγούστου 2018, δύο ημέρες μετά την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Σουηδός χαφ απέκτησε ρόλο βασικού από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά, ωστόσο δύο μήνες αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά σε ματς στη Λιβαδειά, όταν και ουσιαστικά τερματίστηκε η θητεία του στον ΠΑΟΚ. Από τον περασμένο Αύγουστο έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και στην Γκέτεμποργκ.

Ρόλο... βοηθητικού είχε στον ΠΑΟΚ της σεζόν 2018-19 ο Αλίν Τόσκα (μόλις σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος ήταν βασικός), ο οποίος είχε αποκτηθεί ως δανεικός από τη Ρεάλ Μπέτις. Εν ενεργεία διεθνής, ο Ρουμάνος αμυντικός αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με την Γκαζιαντέπ.

Δανεικός (από την Γκενκ) ήταν και ο Νίκος Καρέλης, που είχε περισσότερο τυπική παρουσία (σκόραρε μόνο στα ματς κυπέλλου με Αήττητο Σπάτων και Παναχαϊκή). Κι αφού πέρασε από Μπρέντφορντ και Ντεν Χάαγκ, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Παναιτωλικού.

*** Ο τραυματισμός του Ζαμπά σε φιλικό παιχνίδι στη Δράμα το Νοέμβριο του 2019 αποτέλεσε την αρχή του προσωρινού (;) τέλους του με τη φανέλα του Δικεφάλου. Πλέον, καλείται σε μια νέα αρχή με τη Βάσκο Ντα Γκάμα, στην οποία θ' αγωνίζεται δανεικός μέχρι το Δεκέμβριο (το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023).

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...