Εν αρχή ην η άμυνα!

Από παοκ24.ψομΤη σεζόν 2018-19, στο τέλος της οποίας ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας... σμπαραλιάσει όποιον βρέθηκε στο διάβα του, η "ασπρόμαυρη" άμυνα δέχθηκε μόλις 14 γκολ σε 30 αγώνες!
Πηγή: paok24.com
Εν αρχή ην η άμυνα!

Φέτος, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στο ένα παιχνίδι των play off, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 28 γκολ αλλά και έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του σε μόλις 9 από τα 27 συνολικά παιχνίδια της Super League!

Σε ότι αφορά τις αμυντικές επιδόσεις του στα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα, ο Δικέφαλος δέχθηκε γκολ σε όλα, τόσο στην Τούμπα όσο και μακριά από αυτή!

Έτσι, οι "ασπρόμαυροι" καλούνται αρχής γενομένης από το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (15:00) να βελτιώσουν την άμυνά τους εάν θέλουν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους για τη δεύτερη θέση και να αποφύγουν να... τρέχουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική, με την τελευταία φορά που κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους σε "μεγάλο" παιχνίδι να είναι στο φινάλε της περσινής σεζόν, όταν επικράτησαν του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" με το γκολ του Μιχάι και εν συνεχεία αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Άρη στην Τούμπα, χωρίς φυσικά τα δύο τελευταία αποτελέσματα να συνιστούν... επιτυχίες!

Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν αφορά μόνο τις εγχώριες υποχρεώσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές, καθώς ο Δικέφαλος δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ τόσο στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στα τέσσερα από τα έξι ματς του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κατορθώνοντας να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του μόνο στα δύο ματς με τη Γρανάδα, που ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα!

Διαβάστε ακόμη...