Οι επιλογές του Γκαρσία στα ντέρμπι

Από paok24.com: Διαφορετικές είναι οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία όσον αφορά τα πρόσωπα, που στελεχώνουν τη βασική ενδεκάδα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.
Πηγή: paok24.com
Οι επιλογές του Γκαρσία στα ντέρμπι

Πρόκειται για τα ντέρμπι με Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, που μαζί με τον Ολυμπιακό συμπληρώνει την 6άδα των Play Off.

Σαφώς κι υπάρχουν ορισμένες σταθερές σε αυτή αλλά και παίκτες οι οποίοι δεν έχουν σίγουρη τη θέση τους στην ενδεκάδα, τόσο λόγω προσωπικών επιλογών του Ουρουγουανού, όσο και λόγω απαιτήσεων κάθε αναμέτρησης. Στα τρία πρώτα παιχνίδια για παράδειγμα με Τρίπολη, Άρη και Παναθηναϊκό το σύστημα που ακολούθησε η ομάδα ήταν το 4-2-3-1 ενώ με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε σχηματισμό 4-3-3. Το παιχνίδι με την ένωση είναι κι αυτό που δείχνει να είναι περισσότερο κοντά, όσον αφορά σχηματισμό και πρόσωπα, σε αυτό που θα ακολουθήσει ο Δικέφαλος στα εναπομείναντα παιχνίδια για το τέλος της σεζόν.

Κάτω από τα δοκάρια θέση πήρε ο Ζίφκοβιτς για τρία παιχνίδια, ενώ ο Πασχαλάκης φόρεσε φανέλα βασικού με την ΑΕΚ, αφού ηρέμησε το κλίμα μετά τα όσα συνέβησαν με τον Άρη. Στο αριστερό άκρο της άμυνας οι Βιεϊρίνια και Μπάμπα μοιράστηκαν τα παιχνίδια με τον Πορτογάλο ωστόσο να μένει εκτός με την ΑΕΚ λόγω τραυματισμού. Ο Ροντρίγκο κράτησε τη θέση του στα δεξιά, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στο κέντρο της άμυνας ο Ίνγκασον αποτελεί σταθερά με τους Βαρέλα, που έμεινε εκτός αποστολής με την ΑΕΚ, Μιχαϊλίδη και Κρέσπο να εμφανίζονται στην ενδεκάδα με τον Ισπανό ωστόσο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για παρτενέρ του Ισλανδού.

Η τριάδα στα χαφ δεν ήταν ίδια σε κανένα παιχνίδι. Ωστόσο το σχήμα με τους Σβααμπ, Ελ Καντουρί και Ντάγκλας φαντάζει ως αυτό που θα «τραβήξει το κουπί» ως το φινάλε. Ο Βραζιλιάνος θα έχει τη θέση του αμυντικού χαφ μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του από τον Γκαρσία.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι οι ασπρόμαυροι θα πορευθούν με τους Τζόλη και Ζίφκοβιτς στα εξτρέμ ενώ υπάρχουν κι οι Μουργκ κι Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος είναι πιο πιθανό να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα σε μια πιθανή αλλαγή σχηματισμού στη θέση «10», ενώ να τονίσουμε πως με εξαίρεση την ΑΕΚ, είχε αγωνιστεί ως βασικός στα τρία προηγούμενα. Στην κορυφή της επίθεσης τα πράγματα περιπλέκονται καθώς μπορεί ο Κρμέντσικ να είχε προβάδισμα αλλά ο Σφιντέρσκι άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε με την ΑΕΚ ενώ την Κυριακή σκόραρε και με την Εθνική Πολωνίας αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε καλό μομέντουμ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...