Έτσι φτάνει μέχρι τον τελικό ο ΠΑΟΚ!

Τον αντίπαλό του έμαθε πριν από λίγα λεπτά ο ΠΑΟΚ στο γυναικείο βόλεϊ, όπου και θα αντιμετωπίσει την Θέτιδα Βούλας σε διπλά παιχνίδια με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.
Πηγή: inpaok.com
Έτσι φτάνει μέχρι τον τελικό ο ΠΑΟΚ!

Εξαιτίας του κορονοϊού έπρεπε με κάποιον τρόπο να δοθεί ένας τίτλος την φετινή χρονιά και η ΕΟΠΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το κύπελλο Ελλάδος με ομάδες μόνο της Volley League.

Στην κληρωτίδα μπήκαν 12 ομάδες από τις 14 αφού Πανναξιακός και Ηλυσιακός δεν θα συμμετάσχουν και στην προκριματική φάση προέκυψαν έξι ζευγάρια.

Στην προκριματική φάση τα παιχνίδια θα είναι διπλά και η πρόκριση θα κριθεί στους βαθμούς. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στη Μίκρα 3-1 και χάσει στην Αθήνα 3-0, οι δύο ομάδες θα έχουν από τρεις βαθμούς, οπότε θα υπάρξει «χρυσό» σετ.

Εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει 3-0 ή 3-1 στη Θεσσαλονίκη και κατακτήσει έστω και δύο σετ στην Βούλα, τότε ότι και να γίνει θα έχει πάρει την πρόκριση ακόμα και αν χάσει με 3-2, γιατί θα έχει μαζέψει 4 βαθμούς και η Θέτιδα 2.

Από τους έξι που θα προκριθούν θα αγωνιστούν στα προημιτελικά οι τέσσερις και δύο ομάδες θα περάσουν κατευθείαν στα ημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσουν τις δύο νικήτριες ομάδες των προημιτελικών.

Στην συνέχεια θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι δύο νικητές θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό. Εκτός από την προκριματική φάση (φάση των «12») που θα είναι διπλά τα παιχνίδια, οι υπόλοιπες φάσεις θα είναι νοκ-άουτ και γηπεδούχος θα είναι αυτός που θα κληρώνεται πρώτος.

Αναλυτικά η διοργανώτρια αρχή αναφέρει στην προκήρυξή της:

«Στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αγωνιστικές:

Προκριματική Φάση

Χρόνος διεξαγωγής: από 31/3 έως και 3/4/2021

Οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν με κλήρωση σε έξι (6) ζευγάρια. Οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα.

Στην επόμενη φάση (Προημιτελικά) προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο Κεφ. Ε άρθρο 19 περ. 1β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).

Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους με ελάχιστο προβάδισμα δύο (2) πόντων, όπως ισχύει σε όλα τα άλλα σετ.

Προημιτελική Φάση:

Ημερ/νία διεξαγωγής: 7/4/2021

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα.

Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:

Ημερ/νία διεξαγωγής: 10/4/2021

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Ημερ/νία διεξαγωγής: 16 ή 17 ή 18/4/2021

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του ΔΣ/ΕΟΠΕ ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τον αριθμό δήλωσης ομάδων στην διοργάνωση, ο αριθμός των ομάδων που πιθανόν να περνούν «χωρίς αγώνα» θα διαμορφώνεται ανάλογα, ώστε ο αριθμός των ομάδων που αγωνίζονται σε κάθε φάση να είναι ο αναφερόμενος σε κάθε Φάση».

Διαβάστε ακόμη...