Πώς είναι να αγωνίζεσαι για 93 λεπτά με μάσκα;

Από paok24.com: Μέχρι πριν λίγες ημέρες η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική που δεν είχε καταγράψει κρούσμα κορονοϊού στη φετινή σεζόν της Volley League.
Πηγή: paok24.com
Πώς είναι να αγωνίζεσαι για 93 λεπτά με μάσκα;

Δυστυχώς για τον Δικέφαλο τα πράγματα δεν κύλησαν καλά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς μετά την επιστροφή της ομάδας από τη σειρά αγώνων σε Σύρο και Πειραιά, ακολούθησε ένα μπαράζ κρουσμάτων σε παίκτες της ομάδας με αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να αγωνιστούν αποδεκατισμένοι και απροπόνητοι, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο την Κηφισιά.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αναμέτρηση αυτή να περνούν σίγουρα στην ιστορία.

Όπως είναι φυσικό πολλοί αναρωτήθηκαν πώς μπορούν οι αθλητές να ανταπεξέλθουν στην πίεση ενός αγώνα φορώντας για αρκετή ώρα μάσκα.

Το PAOK24 επικοινώνησε με τον διεθνή κεντρικό του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παπαλεξίου, ο οποίος μίλησε για τα όσα βίωσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τις περασμένες ημέρες.

«Περάσαμε μία "δύσκολη" εβδομάδα. Μία εβδομάδα ανησυχίας. Κάθε μέρα έβγαινε από ένα θετικό κρούσμα. Ακόμα προστατευόμαστε, σήμερα κάναμε νέα μοριακά τεστ και από εκεί και πέρα αναμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε πότε θα επιστρέψουμε ξανά για προπονήσεις στο γήπεδο».

Πώς είναι λοιπόν για έναν αθλητή να αγωνίζεται με προστατευτική μάσκα;

«Για εμένα προσωπικά θα μιλήσω, αλλά από ότι είδα και τους συμπαίκτες μου, είναι πολύ δύσκολο. Σε δυσκολεύει στην αναπνοή. Αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από τη στιγμή που είναι έτσι οι συνθήκες για όλους μας. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε».

Ο Ν. Ματιάσεβιτς κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προετοιμαστεί πνευματικά για το παιχνίδι αυτό προσπάθησε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, λέγοντας ότι πρέπει να τα δώσουν όλα για τη φανέλα που φοράνε.

Αυτό, άλλωστε σημείωσε και ο Γ. Παπαλεξίου, που είπε:

«Προσπάθησε να μας περάσει αυτό το κλίμα. Να παίξουμε για τη φανέλα, για τον κόσμο της ομάδας. Πρέπει να αποδείξουμε ότι ακόμη και αυτή την περίοδο που έχουμε απομακρυνθεί βαθμολογικά από την κορυφή, ότι η ομάδα είναι δυνατή και παλεύει πάντα μέχρι και τον τελευταίο πόντο!»

Διαβάστε ακόμη...