Γκουερίνο : “Αυτά τα εργαλεία έχει, με αυτά δουλεύει ο Γκαρσία…”

Από thessports.gr:Για τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ΠΑΟΚ, τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και την πιθανότητα να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη ο Λέο Μάτος, μίλησε ο Νέτο Γκουερίνο.
Πηγή: thessports.gr
Γκουερίνο : “Αυτά τα εργαλεία έχει, με αυτά δουλεύει ο Γκαρσία…”

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 ο Βραζιλιάνος βετεράνος του Δικεφάλου:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Κατ'αρχήν δεν τα πάω τόσο καλά με τις στατιστικές, αλλά δεν θυμάμαι όσα χρόνια είμαι εδώ να βρεθήκαμε 20 βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Είναι η πρώτη φορά, ίσως να μην θυμάμαι καλά αλλά είναι μεγάλη η διαφορά.

Πιστεύω ότι είναι κρίμα, έχω την αμφιβολία και το παράπονο μου ως φίλαθλος. Δεν επιτρέπεται ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται 20 βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Νομίζω ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη στις μεταγραφές, ήρθαν παίκτες που η αξία τους δεν είναι για να παίζουν ενδεκάδα στον ΠΑΟΚ. Σε άλλα χρόνια κάποιοι ούτε στην αποστολή θα έμπαιναν!

Δεν επιτρέπεται αυτή η κατάσταση. Όποιος παίκτης έρχεται στον ΠΑΟΚ, πρέπει να έχει νοοτροπία νικητή και πρέπει να κάνει την διαφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω, ότι παίρνω έναν επιθετικό που δεν ξέρει να γυρίσει με πρόσωπο στην εστία και να παίξει ένας με έναν με τον αντίπαλο. Δεν θέλω να πω ονόματα, δεν επιτρέπεται ένας επιθετικός να μην κάνει μια ντρίμπλα. Οι επιθετικοί πρέπει σε κάθε ματς να κάνουν έστω 5-6 σουτ, να δημιουργούν φάσεις. Εγώ βλέπω κινήσεις μόνο για να παίρνουν και να δίνουν την μπάλα. Μια ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο, σε ρηχά νερά.

Δικαιολογημένα υπήρχαν θέματα γιατί ήταν στην μέση το FFP, έπρεπε να πωληθούν ποδοσφαιριστές και όλα αυτά. Έφυγε ο Άκπομ, έφυγε ο Πέλκας, έφυγε ο Λημνιός, έφυγε ο Γιαννούλης. Τώρα δεν θα το πω εγώ, εσείς μπορείτε να κρίνεται αν οι παίκτες που ήρθαν έχουν κάποια σχέση με αυτούς που έφυγαν. Δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όσοι ήρθαν. Έγιναν πάρα πολύ μεγάλα λάθη και έριξαν την... βόμβα στα χέρια του Γκαρσία, επειδή είναι παιδί δικό μας και τόσα χρόνια μέσα στην ομάδα και πληρώνει το... μάρμαρο ο Γκαρσία. Δεν φταίει ο Γκαρσία. Αυτά τα εργαλεία έχει, με αυτά δουλεύει. Πάμε στο σκοτάδι, χωρίς φώτα.

Ένας τεχνικός διευθυντής πρέπει να έχει σχέση με την ομάδα, να γνωρίζει την ιστορία της ομάδας και να γνωρίζει τις λεπτομέρειες στο αντικείμενο. Δεν είναι στο ποδόσφαιρο όλα νούμερα, δεν πρέπει να κοιτάζει ένας τεχνικός διευθυντής μόνο τα οικονομικά. Πρέπει να αντιλαμβάνεται την νοοτροπία, τον φανατισμό των φιλάθλων και την ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Ο κορονοϊός ίσως για μερικούς ήταν μια πολύ... ευχάριστη συγκυρία. Αν υπήρχαν φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, θα είχαμε επεισόδια σίγουρα!

Θα την πλήρωναν οι παίκτες, μέλη της διοίκησης και πολύς κόσμος ακόμα. Μιλάω με κόσμο κάθε μέρα και δεν είναι ευχαριστημένος. Να κάνουμε στα 10 ματς, το ένα καλό; Να βάλουμε πέντε γκολ στον Παναιτωλικό ή στην Λαμία; Εγώ θέλω να πάει η ομάδα να κερδίζει μέσα στον Άρη, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ. Στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ταξίδεψα με το τσάρτερ της ομάδας και ένιωθες την ατμόσφαιρα ότι θα το πάρουμε το Κύπελλο, το καταλάβαινες από τα όσα έλεγαν και το πώς τα έλεγαν οι παίκτες. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να υπάρχει. Δεν είμαι εδώ για να κρίνει ποιος έφερε τον έναν και ποιος τον άλλον.

Η μη παρουσία του κ. Σαββίδη έχει φέρει μια χαλάρωση εντός ομάδας».

Για τον Λέο Μάτος: «Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Μπραζιλεϊράο και τώρα αρχίζουν τα τοπικά ανα περιοχή πρωταθλήματα. Καλά είναι ο Μάτος, με την οικογένεια του. Ο πατέρας του είναι καλύτερο, έχει συνέλθει λίγο, είναι εντάξει. Το παιδί ακόμα απορεί για την πορεία του ΠΑΟΚ...

Το βλέπω δύσκολο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ο Μάτος. Έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι δίπλα στο σπίτι του και το γήπεδο της Βάσκο για την ακρίβεια είναι δυο χιλιόμετρα από το σπίτι του. Πιστεύω ότι αν έρθει, δεν θα έρθει για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσει την ομάδα 1-2 χρόνια, ωστόσο το θεωρώ δύσκολο».

Για τον Λέο Ζαμπά: «Δεν έχω καμία επαφή. Ακόμα και όταν έπαιζε εδώ δεν είχαμε μιλήσει πολλές φορές. Με τους άλλους Βραζιλιάνους έχουμε και είχαμε επαφή επειδή μέναμε και κοντά».

Για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο: «Έχω να μιλήσω καιρό μαζί με τον Ντόουγκλας. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί και δεν ξέρω τι έχει γίνει. Είναι ένας παίκτης που πριν έναν χρόνο περίπου, τον τίμησε η Φλουμινένσε για τα 100 ματς που έχει κάνει εκεί. Δεν ξέρω αν τον ήθελε ο Αμπέλ Φερέιρα στην Παλμέιρας».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Εδώ τον... κυνηγούσαν, πήγε εκεί και πήρε Κόπα Λιμπερταδόρες, πήρε Κύπελλο Βραζιλίας, πήγε τελικό διηπειρωτικού. Τον λατρεύουν την Παλμέιρας, επειδή μαθαίνω και διαβάζω τι γράφεται εκεί για αυτόν. Οι δημοσιογράφοι εκεί είναι χαλαροί μαζί του, εκεί είδαν ότι μέσα από τον Φερέιρα έμαθαν πολλά πράγματα. Ο Φερέιρα έχει πολλά χαρίσματα, ασχολείται 12 ώρες με την ομάδα, έμενε για το πρώτο διάστημα μέσα στο προπονητικό της Παλμέιρας, δεν ήθελε να πάει σε ξενοδοχείο».

Για τον Λίνο: «Ο Λίνο είναι ή από το Παρανά ή από το Ρίο, δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποια περιοχή είναι. Ο Λίνο μπορεί να βοηθήσει στον χώρο της Λατινικής Αμερικής, ειδικά από την Βραζιλία. Στην Ευρώπη λείπει όμως και θέλει πολύ καλή παρακολούθηση της αγοράς για τις ομάδες και τους παίκτες. Για την Βραζιλία μπορεί να βοηθήσει σίγουρα. Το βασικότερο είναι ότι ο παίκτης που έρχεται στον ΠΑΟΚ να ξέρει την ιστορία, τι φανατισμός υπάρχει, τι απαιτήσεις υπάρχουν για να μπει στο... πετσί της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα από όλες τις άλλες».

Για το Κύπελλο και την κλήρωση με την ΑΕΚ: «Το Κύπελλο είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Είναι δυο ματς, πρέπει να πας εκεί για την νίκη από το πρώτο ματς. Να επιμένουν και να μην αφήσουν τον αντίπαλο να πάρει πρωτοβουλίες. Να δείξουν οι παίκτες αυτά τα καλά στοιχεία που έχουν οι παίκτες, γιατί να έρθουν στον ΠΑΟΚ είχαν κάποια καλά στοιχεία. Δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Δεν έχω κανένα σκοπό να θάψω κανένα, εγώ μιλάω σαν ΠΑΟΚτσης. Δεν έχω ανάγκη από δουλειά, δόξα τον Θεό είμαι μια χαρά. Αυτά τα λάθη που γίνονται, να μην ξαναγίνουν. Τουλάχιστον ας περιοριστούν. Είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται 20 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη...