Τους ανέβασε ο ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Ανακοινώθηκαν χθες οι επιλογές των εθνικών ομάδων για τους πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Αρκετές ήταν οι κλήσεις για τους ξένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κρμέντσικ, Σφιντέρσκι, Σβααμπ, Ίνγκασον και Ζίφκοβιτς.
Πηγή: paok24.com
Τους ανέβασε ο ΠΑΟΚ

Κι αν ο Πολωνός με τον Ισλανδό διανύουν την τρίτη τους χρονιά στην Τούμπα, τότε για τους υπόλοιπους η παρουσία τους στο δικέφαλο τους ¨άνοιξε" την πόρτα προς την Εθνική. Παρά το γεγονός πως η πορεία της ομάδας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, οι κλήσεις των παικτών στις εθνικές τους μετά από καιρό αποτελεί επιβράβευση για τους ίδιους.

Ο Μίκαελ Κρμέντσικ έχει σταθερή παρουσία στην εθνική Τσεχίας τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα σε 26 παιχνίδια με το εθνόσημο έχει σκοράρει 9 φορές. Η απουσία ωστόσο από τα παιχνίδια της Μπριζ τον τελευταίο καιρό έθετε σε κίνδυνο την κλήση του. Ο δανεισμός στον ΠΑΟΚ λειτούργησε ευεργετικά για τον Τσέχο, καθώς παίρνει χρόνο συμμετοχής ως βασικός και βρίσκει δίχτυα κρατώντας ψηλά τις "μετοχές" του.

Ο Στέφαν Σβααμπ είχε τέσσερα χρόνια να συμπεριληφθεί σε αποστολή της χώρας του. Το περίεργο ήταν μάλιστα πως αγωνιζόταν στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης. Τα νούμερα του ωστόσο στον ΠΑΟΚ, η γεμάτη σεζόν που κάνει κι η συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League και μετέπειτα στους ομίλους του Europa League φαίνεται πως τράβηξαν την προσοχή του επιτελείου της εθνικής ομάδας της Αυστρίας κι οδήγησαν στην παρουσία του στην αποστολή ενόψει των αναμετρήσεων με Σκωτία και Νησιά Φερόε.

Πάμε στην περίπτωση του Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ είχε μια άνομβρη χρονιά στη Μπενφίκα με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην Εθνκή. Οι εμφανίσεις ωστόσο με το δικέφαλο στην Ευρώπη και τα τελευταία τέρματα που σημείωσε έφεραν πριν από περίπου 10 ημέρες την πρώτη του επιβράβευση από τον Ντράγκαν Στόϊκοβιτς. Ο Αντρίγια λοιπόν θα συμμετέχει και πάλι σε αποστολή της εθνικής ομάδας μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Το ίδιο συνέβη και με τον Τόμας Μουργκ, ο οποίος ωστόσο κόπηκε την τελευταία στιγμή από τη λίστα στην οποία συμπεριλήφθηκε ο Στέφαν Σβααμπ.

Διαβάστε ακόμη...