Μπράνκο στο SDNA: «Ο ερχομός του Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ, τον απογείωσε»

Από sdna.gr: Η Ευρώπη υποκλίνεται στην Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που απέκτησε από χθες το βράδυ (9/3) τον δικό της ήρωα. Τον δικό μας γνώριμο, Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Μάριο Μπράνκο μίλησε αποκλειστά στο SDNA για τον Πορτογάλο που κινείται με σπασμένα... φρένα, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΑΟΚ του έδωσε το τέλειο κίνητρο!
Πηγή: sdna.gr
Μπράνκο στο SDNA: «Ο ερχομός του Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ, τον απογείωσε»

Ο δανεικός που έγινε ηγέτης: Και το όνομα αυτού; Σέρτζιο Ολιβέιρα! Η ποδοσφαιρική παράσταση της Πόρτο απέναντι στη μεγάλη Γιουβέντους εξελίχθηκε σε one man show. Η βραδιά στο Τορίνο του ανήκε και για εκείνους που τον γνωρίζουν καλά, τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί έκπληξη. 

Ένας από τους ανθρώπους που είχαν «μαρκάρει» την περίπτωσή του, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αγορά της Πορτογαλίας, είναι και ο πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο. Ο άνθρωπος που έφερε εις πέρας την αποστολή «Ολιβέιρα» και έντυσε στα «ασπρόμαυρα» τον... παικταρά, Σέρτζιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο SDNA, ο Μάριο Μπράνκο παραδέχθηκε πως η πρόκληση του ΠΑΟΚ αποτέλεσε το τέλειο κίνητρο του Ολιβέιρα για να «εκτοξεύσει» την καριέρα του. Για τον Πορτογάλο, η πορεία του συμπατριώτη του δεν αποτελεί έκπληξη και τοποθετείται με άκρως κολακευτικά λόγια για τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή αλλά και επαγγελματία, Ολιβέιρα:

«Για μένα δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία του Σέρτζιο και το πού έφτασε σήμερα. Ήταν πάντα ένας εξαιρετικός παίκτης, τρομερός επαγγελματίας, με τη... σπίθα του ανταγωνισμού μέσα του σε καθημερινή βάση. Γυρνώντας το χρόνο πίσω, όταν κατάφερα να τον πείσω προκειμένου να μας ακολουθήσει και να βρεθεί στο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, ήμουν σίγουρος για την εμπειρία του και τις δυνατότητες του. Δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα! 

Και πιστεύω ότι γίνομαι λίγο... μετριόφρων (σ.σ. γελάει), λέγοντας ότι η απόφαση να έρθει στον ΠΑΟΚ έκανε την καριέρα του να απογειωθεί. Παράλληλα, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του...».

Ο ΠΑΟΚ του έδωσε σταθερότητα, ανταγωνισμό και τίτλους

Η επιλογή του ΠΑΟΚ, σε μια περίοδο που η Πόρτο δεν του «κούμπωνε», αποδείχθηκε... χρυσή για όλες τις πλευρές. Ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της ζωής του και της καριέρας του ενώ και εκείνος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως υπογράμμισε ο Μάριο Μπράνκο.

«Ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ βοήθησε στις προπονήσεις καθημερινά εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας που έχει ο Σέρτζιο και ο ίδιος βοήθησε την καριέρα του γιατί δεν τα πήγαινε καλά στην Πόρτο... Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, ήρθε με αυτοπεποίθηση και τώρα έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέσα και απ' όσα του έδωσε ο ΠΑΟΚ με τη σταθερότητα, τον ανταγωνισμό και τους τίτλους. Ήταν σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν σημαντικός για τον ίδιο. Όπως είπα στην αρχή δεν αποτελεί έκπληξη το πού έχει φτάσει τώρα...».

Σύμφωνα με τον Μάριο Μπράνκο, η συνέχεια προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα για τον Ολιβέιρα, στα αυτιά του οποίου αναμένεται να ακουστούν διάφορες «σειρήνες», κάνοντας ακόμη και την Πόρτο να μοιάζει... μικρή: 

Σύντομα η Πόρτο θα είναι... μικρή για εκείνον

«Είναι παίκτης κλειδί για την Πόρτο και την Εθνική Πορτογαλίας. Είναι ένας από τους μέσους που σκοράρουν στην Ευρώπη, όπως ο Μπρούνο Φερνάντες. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα, η Πόρτο σύντομα θα είναι μικρή για εκείνον, έρχεται η μεταγραφική περίοδος και πιστεύω ότι θα έρθουν νέες προκλήσεις για τον Σέρτζιο...».

Και σίγουρα η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί διαφορετικά. Τι θα γινόταν αν το καλοκαίρι του 2019, ο Ολιβέιρα εξελισσόταν σε μόνιμο κάτοικο Τούμπας; Υποθέσεις εργασίας επί του παρόντος. Ο Μάριο Μπράνκο, όμως, αποκαλύπτει πως αν ήταν «καθαρά» στο χέρι του Πορτογάλου, ίσως η υπόθεση να έπαιρνε διαφορετική τροπή. Η Πόρτο, ωστόσο, αντιλήφθηκε στο τέλος διαφορετικά το έργο: 

«Από αγωνιστικής άποψης και από την πλευρά του παίκτη, ήταν πολύ πιθανό να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ ευχαριστημένος από τους έξι μήνες θητείας του εκεί. Τον είχε παρακινήσει πολύ και του είχε δώσει κίνητρο το πρότζεκτ που του δείξαμε. Κατόπιν, υπήρξε επαφές οικονομικής υφής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Πόρτο, αναφορικά με τους όρους, για να γίνει χρήση του buy out όσο το δυνατόν νωρίτερα με το χαμηλότερο πόσο, αλλά αργότερα όταν η Πόρτο κατάλαβε ότι ο Σέρτζιο θα ήταν ενα χρήσιμο κομμάτι του πρότζεκτ της, ήταν πολύ δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί. Αλλά, μπορώ να σας πω, από την πλευρά του παίκτη, ναι, ήταν πολύ πιθανό το να παραμείνει στον ΠΑΟΚ...».

Ο επίλογος ανήκει στον Μάριο Μπράνκο, ο οποίος μπορεί σήμερα να... καμαρώνει λίγο περισσότερο για ένα δικό του «παιδί» που το πίστεψε από την αρχή και τα κατάφερε περίφημα: «Νιώθω περήφανος που έφερα στον ΠΑΟΚ δύο μέσους που έκαναν την διαφορά στον ΠΑΟΚ, όπως ο Σέρτζιο Ολιβέιρα και ο Γιόζιπ Μίσιτς. Είμαι πολύ χαρούμενος για το επίπεδο που έχει φτάσει ο Σέρτζιο και είμαι σίγουρος ότι και ο Μίσιτς θα φτάσει στο ίδιο επίπεδο αν είναι υγιής...».

Διαβάστε ακόμη...