Λέο Ζαμπά: Ο κόσμος του ανήκε, αλλά φρόντισε να τον «γκρεμίσει»

Από sdna.gr:Οι «σειρήνες» της Ευρώπης αποδείχθηκαν... δαίμονες στα αυτιά του Λέο Ζαμπά, ο οποίος επιστρέφει για το restart στη Βραζιλία, από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον!
Πηγή: sdna.gr
Λέο Ζαμπά: Ο κόσμος του ανήκε, αλλά φρόντισε να τον «γκρεμίσει»

Θεωρητικά ο κόσμος του ανήκε. Στα 19 του βρέθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου. Μόνος του και με σύμμαχο την παντομίμα για να συνεννοείται ακόμη για τα βασικά...

Από το Σάο Πάολο στη Τσετσενία και από την Κορίνθιανς στην Αχμάτ Γκρόζνι. Ο Λέο Ζαμπά συστήνεται ως ένας δυναμικός και με... ποδοσφαιρικό θράσος τύπος. Βρίσκει αμέσως ρόλο, παίρνει θέση στα αριστερά της επίθεσης και αγωνίζεται σε 25 παιχνίδια, σκοράροντας και τρία τέρματα.

Για την ακρίβεια φαντάζει ένα «διαμαντάκι». Ακατέργαστο μεν, που γυαλίζει δε. Όλοι έβλεπαν κάτι σε εκείνον... Ο ΠΑΟΚ κινείται γρήγορα και παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, κάνει τον νεαρό Βραζιλιάνο δικό του. Τα νούμερα που συνοδεύουν τη μεταγραφή του; Μυθικά! Κι ας μην επιβεβαιώθηκαν ποτέ!

Ο ΠΑΟΚ του ταιριάζει, η Θεσσαλονίκη του «κουμπώνει» και ο Ζαμπά φαντάζει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Δικέφαλος. Ένα πρότζεκτ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό»: Νούμερα, γεμάτες συμμετοχές, καλή ηλικία. Μέσα στη παραζάλη της επιτυχίας όμως, ο Ζαμπά ψάχνει τον εαυτό του, με άλλοθι το νεαρό της ηλικίας του.

Επί της ουσίας, δεν τον βρήκε ποτέ. Ενδεχομένως ανά διαστήματα να έδειχνε πως μπαίνει σε... καλούπι και πάλι από την αρχή. Η Θεσσαλονίκη βούιζε αλλά κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Ζαμπά, πέρα από τον εαυτό του. Και ο σοβαρός τραυματισμός το Νοέμβριο του 2019, αποτέλεσε το «κύκνειο» άσμα του ποδοσφαιριστή.

Ο 22χρονος δεν επανήλθε στα γνωστά στάνταρ, δεν έπεισε ποτέ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, «εγκλωβίστηκε» στον κόσμο του και η επιστροφή στη Βραζιλία φάνταζε μονόδρομος. Ο Δικέφαλος εξάντλησε όλα τα περιθώρια, η καλοκαιρινή προετοιμασία στο Πήλιο φάνταζε σαν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση των δύο πλευρών αλλά επί της ουσίας... μηδέν εις το πηλίκο.

Το πώς θα κλείσει, κι αν θα κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι που θα φανεί το προσεχές διάστημα. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς ως προς τις οικονομικές προεκτάσεις του. Ο Ζαμπά αποχαιρέτησε με ένα μήνυμα από καρδιάς τον ΠΑΟΚ και δείχνει να έχει κλείσει μέσα του το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Η Ευρώπη τον «πλήγωσε» και αναμφίβολα θέλει το χρόνο του για να επανέλθει. Και αυτή τη φορά θα τον έχει, σπίτι του, δίπλα στους ανθρώπους του. Ωστόσο, θα αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα πως τίποτα δεν δουλεύει, αν δεν δουλέψεις εσύ!

Διαβάστε ακόμη...