Νέα παγκόσμια διάκριση για Τζόλη!

Από sfina.gr : Ο 19χρονος Ελληνας ομογενής αμυντικός της Σεντ Γκάλεν, Λεωνίδας Στεργίου, δεύτερος μόνο πίσω από τον Πέδρι Γκονσάλες της Μπαρτσελόνα, και ο 19χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Τζόλης (30.1.02) στην 13η θέση, βρίσκονται στη λίστα των 25 πιο υποσχόμενων νέων παικτών παγκοσμίως, με έτος γέννησης το 2002.
Πηγή: sfina.gr
Νέα παγκόσμια διάκριση για Τζόλη!

Αυτό αναφέρει η τελευταία έρευνα του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, που δημιούργησε σχετικές λίστες για τους γεννημένους το 2000, 2001, 2002 και 2003 και μετά, μελετώντας τα λεπτά που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους, το αθλητικό επίπεδο των ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο, που διαμορφώνουν την εμπειρία τους.

Ο Στεργίου, με Έλληνα πατέρα, αλλά γεννημένος (3.3.02) και μεγαλωμένος στην Ελβετία, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας, ενώ δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Τζόν Φαντ΄Σχιπ, είχε εξετάσει με ενδιαφέρον την περίπτωσή του.

Σε εκείνους που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2020, στην πρώτη θέση είναι ο Άγγλος διεθνής επιθετικός της Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο. Για το 2001 στην κορυφή της λίστας είναι ο Άγγλος πλάγιος της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα και για εκείνους που γεννήθηκαν το 2003 ή μετά, πρώτος είναι ο Γερμανός επιθετικός μέσος της Λεβερκούζεν, Φλόριαν Βιρτζ (3.5.03). Δέκατος για εκείνους που γεννήθηκαν το 2003 και μετά, είναι ο Κύπριος Λοΐζος Λοίζου (18.7.03) της Ομόνοιας.

Διαβάστε ακόμη...