Μπαλτάκος: «Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο CAS διότι είχε 0% πιθανότητες»

Από paok24.com:Η μη προσφυγή στο CAS, και η διαδρομή μέχρι την τελική δικαίωση
Πηγή: paok24.com
Μπαλτάκος: «Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο CAS διότι είχε 0% πιθανότητες»

Ο Τάκης Μπαλτάκος, που βρέθηκε στο νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας, φιλοξενήθηκε στον «libero FM 107,4» και μίλησε με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας που είχε ο Ολυμπιακός να προσφύγει στο CAS, με τους «ερυθρόλευκους» να μην προσφεύγουν. Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην πάει στο CAS:

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές νίκες, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελευταία τέτοια «νίκη», εις βάρος Αθηναϊκής ομάδας, ήταν αυτή στο ΑΣΕΑΔ στην υπόθεση Γαλακτερού. Όταν βγήκε η απόφαση της εφέσεων είχα πει πως οι πιθανότητες να πετύχει κάτι ο Ολυμπιακός στο CAS ήταν μηδενικές. Θα ήταν μια σίγουρη ήττα. Είχα πει εξ' αρχής πως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτή η δίκη για μας».

Για την ουσία της υπόθεσης:

«Το CAS εξήγησε πως θα μπορούσε να εκδικάσει την υπόθεση, αλλά θα έπρεπε αυτή τη δουλειά να την κάνει η Ελληνική δικαιοσύνη. Τώρα που το θέμα τελείωσε, θα πρέπει να ειπωθεί πως κάποιοι είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπορούσαν να διαβάσουν την υπόθεση. Δεν έχει καμία σημασία η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη, αλλά η σχέση του Καλπαζίδη με την Ξάνθη. Αποδείχθηκε πως ο Καλπαζίδης δεν μπορούσε, λόγω της απόκτησης κάποιων γηπέδων, να έχει λόγο ή επιρροή στην Ξάνθη, άρα από τη στιγμή που αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, το δικαστήριο δεν ασχολείται με τη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη. Θεώρησαν, στον Ολυμπιακό, οτι επειδή κάποιος αγοράζει γήπεδα των ακαδημιών, μπορεί να κάνει κουμάντο σε μια ομάδα. Αυτό δεν ισχύει, δεν στέκει, το λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Άργησε αλλά αποδείχθηκε. Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως επειδή δεν είχε «ψηθεί» στον πρωταθλητισμό όπως οι Αθηναϊκές ομάδες τα τελευταία 30 χρόνια, επηρεάστηκε πολύ από τα όσα έγιναν».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ:

«Συναντήθηκα με τον Πρέλεβιτς καθώς συζητήσαμε το ενδεχόμενο να μπει στη μάχη των εκλογών και να είναι ο άνθρωπος που θα εκπροσωπεί τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πρόσωπο κοινής υποδοχής καθώς θεωρώ οτι πλέον έχει αναγνωριστεί από όλους. Δεν έχει γίνει τίποτα το επίσημο, δεν ξέρω το τι θα γίνει στο τέλος, αλλά θεωρώ πως είναι μια σκέψη που θα μπορούσε να υλοποιηθεί».

Διαβάστε ακόμη...