Η… εννιάρα στη Λαμία!

Από inpaok.com:Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται για μια ακόμα φορά κόντρα στη Λαμία, για τον θεσμό του Κυπέλλου με στόχο να «κλειδώσει» την πρόκριση στα ημιτελικά, μετά το εμφατικό 5-2 της Τούμπας.
Πηγή: inpaok.com
Η… εννιάρα στη Λαμία!

Η έδρα που θα αγωνιστεί ο Δικεφάλου, θα ξυπνήσει αναμνήσεις στους "ασπρόμαυρους", αφού το 1985 ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του, επικρατώντας της Λαμίας με 1-9 (!) για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 1985, όταν η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Δικέφαλο για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, στην ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας, με 4.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών στο ΔΑΚ Λαμίας, για να παρακολουθήσουν την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ.

Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 7′ ο Βασιλάκος με τρομερό βολέ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τριανταφυλλίδη, για να γίνει το 2-0 στο 15′ με τον Ιορδανίδη που αξιοποίησε ψύχραιμα την πάσα του Δημόπουλου.

Στο 32′ κάποιος Καλεντέρογλου, έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, βλέποντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Κολοκυθά, ενώ στο 36′ ο Μαυρομάτης με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Η Λαμία μείωσε στο 38′ με πέναλτι του Λέντα και τρία λεπτά αργότερα κέρδισε δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Συλεβίστας, για να μπλοκάρει ο Τερζής. Στην επανάληψη και στο 50′ ο Βασιλάκος με σουτ φωτοβολίδα σημείωσε το 4-1, στο 52′ ο Μαυρομάτης το 5-1, στο 54′ ο Ιορδανίδης το 6-1 με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, στο 70′ ο Πάπριτσα το 7-1, στο 75′ ο Βασιλάκος το 8-1, για να κλείσει ο λογαριασμός στο 86′ με κεφαλιά του Ιωσηφίδη, μετά από σέντρα του Ιορδανίδη.

Διαβάστε ακόμη...