Η συνέπεια του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου

Από paok24.com:Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δείχνει μια ιδιαίτερη συνέπεια και σοβαρότητα στο θεσμό του κυπέλλου με τους ασπρόμαυρους να βρίσκονται ανελλιπώς στους "4" της διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Η συνέπεια του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου

Από τη σεζόν 2012-2013 ο Δικέφαλος έχει βρεθεί σε επτά από τις οκτώ διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη φάση των ημιτελικών. Τις περισσότερες φορές μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Μοναδική εξαίρεση για το σερί αυτό αποτελεί η χρονιά 2014-2015 με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων.

Με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά να έχει σφραγίσει την πρόκριση επί της Λαμίας, το "ρεκόρ" ανεβαίνει και φτάνει το 8/9. Πρόκειται για μια επίδοση που δεν έχει καταφέρει κάποια άλλη ομάδα κατά τη χρονική περίοδο που αναφέρουμε. Η θέση του ΠΑΟΚ ωστόσο είναι στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου έχει προκριθεί τέσσερις φορές, κατακτώντας το κύπελλο τρεις και μάλιστα διαδοχικές με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ακόμη, για να βρούμε την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε σε προημιτελικό θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 10 χρόνια πίσω όταν το 2012 ο Ατρόμητος στην παράταση επικράτησε με 1-2 στην Τούμπα κι έθεσε τους ασπρόμαυρους εκτός συνέχειας. Αν ψάξουμε μάλιστα που κάποια ομάδα λύγισε τον ΠΑΟΚ σε προημιτελικό με διπλά παιχνίδια (με τον Ατρόμητο ήταν παιχνίδι νοκ-άουτ) θα πρέπει ν' ανατρέξουμε στο μακρινό 2009, όπου η ομάδα τότε του Φερνάντο Σάντος, είχε ηττηθεί και πάλι στην παράταση με 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για σχεδόν μία ώρα με 9 ποδοσφαιριστές μετά τις αποβολές των Κοντρέρας κι Ίβιτς, με το Δικέφαλο να έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Κουκουλάκη.

Όσον αφορά τις προκρίσεις του Δικεφάλου, αυτές έχουν έρθει όπως αναφέραμε με σχετική ευκολία. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει τον επαναληπτικό της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την ολική ανατροπή και με γκολ του Βιεϊρίνια στο 116' κέρδισε με 4-2 τον Πανιώνιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους με τους Ασπρόμαυρους να προκρίνονται στον τελικό και να κατακτούν το πρώτο double της ιστορίας τους.

Διαβάστε ακόμη...