Απόλυτο αφεντικό κόντρα στη Λαμία

Από inpaok.com: O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα (3/3) την Λαμία εκτός έδρας, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή: inpaok.com
Απόλυτο αφεντικό κόντρα στη Λαμία

Οι ασπρόμαυροι έχουν την καθολική υπεροχή κόντρα στους Φθιώτες στον θεσμό του κυπέλλου, καθώς σε τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι τώρα, μετρούν ισάριθμες νίκες.

Η αρχή είχε γίνει στις 28 Ιουνίου του 1972, όταν σε μονό αγώνα ο ΠΑΟΚ «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την Λαμία με 2-0 χάρη σε γκολ των Σαράφη και Αποστολίδη, περνώντας στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι επόμενες αναμετρήσεις, ήρθαν την σεζόν 1984/85, με τους Φθιώτες να αγωνίζονται τότε στην τρίτη κατηγορία. Στο πρώτο ματς της Τούμπας, ο Δικέφαλος νίκησε με 6-0 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση, ενώ στον επαναληπτικό συνέτριψε την Λαμία με 1-9, με τον Βασίλη Βασιλάκο να πετυχαίνει χατ τρικ.

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι με την Λαμία για το κύπελλο ήταν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στην Τούμπα «φιλοδώρησε» με πέντε τέρματα την ομάδα του Γρηγορίου, με το τελικό 5-2 να μην αφήνει πολλά περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα, ενόψει της σημερινής ρεβάνς.

Διαβάστε ακόμη...